Сладки оризови топки с черен сусам по пекински
Рецепта от: Адам Лайо
1. Смелете запечения сусам в електрическа мелничка. Пресипете го в кухненски робот и добавете захарта и маслото. Разбъркайте до получаването на паста. Поставете пастата в чиния и покрийте с прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 15 минути.
2. Вземете по 1/2 ч.л. от пастата и оформете на идеално кръгло топче между дланите си. Оформете 30 топчета от пастата и ги подредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Охладете топчетата за 30 минути в хладилник или поставете във фризер за половината време.
3. В голяма купа пресейте оризово брашно от лепкав ориз. Друга голяма купа напълнете до половината със студена вода. Сипете 1-2 ч.л. брашно във водата и разбъркайте. Пуснете няколко охладени топчета в купата с водата и с помощта на решетеста лъжица ги прехвърлете в брашното. Оваляйте добре. След това отново въренете във водата за няколко секунди, а после в брашното. Правете това, докато се образуват няколко слоя брашно върху топките от черен сусам.
4. Сварете оризовите топчета като ги пускате на порции в тенджера с вряща вода, за по 2-3 минути или докато изплуват на повърхността.
5. Сервирайте оризовите топки с черен сусам в купички, залети с водата от варенето.
Продукти
- 60 г запечен черен сусам
- 90 г захар
- 1/2 ч.ч. меко масло
- 250 г оризово брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене