1. Смелете запечения сусам в електрическа мелничка. Пресипете го в кухненски робот и добавете захарта и маслото. Разбъркайте до получаването на паста. Поставете пастата в чиния и покрийте с прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 15 минути.

2. Вземете по 1/2 ч.л. от пастата и оформете на идеално кръгло топче между дланите си. Оформете 30 топчета от пастата и ги подредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Охладете топчетата за 30 минути в хладилник или поставете във фризер за половината време.

3. В голяма купа пресейте оризово брашно от лепкав ориз. Друга голяма купа напълнете до половината със студена вода. Сипете 1-2 ч.л. брашно във водата и разбъркайте. Пуснете няколко охладени топчета в купата с водата и с помощта на решетеста лъжица ги прехвърлете в брашното. Оваляйте добре. След това отново въренете във водата за няколко секунди, а после в брашното. Правете това, докато се образуват няколко слоя брашно върху топките от черен сусам.

4. Сварете оризовите топчета като ги пускате на порции в тенджера с вряща вода, за по 2-3 минути или докато изплуват на повърхността.

5. Сервирайте оризовите топки с черен сусам в купички, залети с водата от варенето.

Продукти

  • 60 г запечен черен сусам
  • 90 г захар
  • 1/2 ч.ч. меко масло
  • 250 г оризово брашно

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички