Сладки мечета

Сладки мечета
Предаване: Пекарната на Рудолф: Малките пекариГледайте в: Вторник, 18 май от 13:00 | Вторник, 18 май от 13:30

Начин на приготвяне:

  1. Очертайте глава на мечка върху картон. Изрежете шаблона.
  2. В купа смесете маслото, пудрата захар, ваниловата захар, солта, какаото на прах и брашното и омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да почине в хладилника за около 30 минути.
  3. Загрейте фурната на 170⁰C. Разточете тестото дебелина около 4 мм. Поставете шаблона върху тестото и изрежете тестото спрямо него. Направете това 6 пъти.
  4. Поставете сладките в тава за печене, постлана с хартия за печене. Печете сладките около 15 минути. След това ги оставете да изстинат.
  5. Нарежете шоколада на ситно и го разтопете на водна баня. Пресипете 1 с.л. шоколад в малък пош или в ръчно направена фунийка от 1/4 лист хартия за печене. Разточете марципана върху поръсена с малко пудра захар повърхност. Изрежете от него две кръгчета с диаметър 2 см за очи, две кръгчета с диаметър 4 см за уши и 1 кръг с диаметър 6 см за муцунка.
  6. Поставете кръгчетата за уши, учи и муцуна върху всяка глава на мечка. С фунийката шприцовайте точки от разтопения шоколад в кръгчетата марципан за очи и уши. Точките в ушите леко размажете с пръст. Нарисувайте уста под кръгчето марципан за муцуна.

Продукти

Продукти:

  • 125 г меко масло
  • 75 г пудра захар
  • 1 ч. л. ванилова захар
  • щипка сол
  • 2 ч. л. какао
  • 135 г брашно

 

За декорация:

  • 50 г шоколад
  • 100 г марципан

Свързани рецепти