Сладки маслини
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Извадете костилките на маслините, като ги разрязвате на две половини. Сложете маслините в купа и ги залейте с гореща вода. Оставете ги за 10-15 минути, докато горчивината им изчезне.
2. Прецедете маслините и ги подсушете между две салфетки. Загрейте 2 пръста олио в тенджера и изпържете маслините до златисто. Извадете ги върху салфетка, за да се изцедят.
3. Оваляйте маслините обилно в пудра захар.
2. Прецедете маслините и ги подсушете между две салфетки. Загрейте 2 пръста олио в тенджера и изпържете маслините до златисто. Извадете ги върху салфетка, за да се изцедят.
3. Оваляйте маслините обилно в пудра захар.
Продукти
- 250 г големи зелени маслини гореща вода олио пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска