Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в умерено загрят тиган и добавете захарта и меда. Разбърквайте от време на време, докато маслото и захарта се разтопя.

2. Изсипете корнфлейкса и нарязаните ядки шамфъстък. Разбъркайте добре.

3. Изсипете сместа в правоъгълна форма с размери 11х7 см., разпределете я равномерно и я притиснете добре. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 15 минути.

4. След като сместа поизстине, извадете я от формата и я нарежете на квадратни парчета.

5. Потопете единия край на всяко квадратче хрупкав крекер в черен или бял шоколад, в захарни пръчици, дехидратирани малини или розови листенца. 

Продукти

100 г масло

1/4 ч.ч. захар

3 с.л. мед

15 мл уиски

4 ч.ч. корнфлейкс

1/4 ч.ч. ядки шамфъстък

100 г разтопен натурален шоколад

100 г разтопен бял шоколад

100 г захарни пръчици

100 г дехидратирани малини

100 г ядливи листенца от роза

Свързани рецепти