Сладки кошнички с мус от йогурт и пъпеш
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Извадете многолистното тесто от камерата 20-30 минути преди употреба. Тестото не трябва да е напълно отпуснато. С помощта на ринг изрежете 5 кръгчета с диаметър 10 см. Подредете ги в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с разбит жълтък с малко сметана.
2. С по-малък ринг, с диаметър 8 см, изрежете други 5 кръгчета, като запазите външния тънък слой, който остава. Поставете тънките кръгчета върху вече намазаните основи на кошничките и ги притиснете. Намажете ги с жълтък със сметана. Печете кошничките в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. Уверете се, че тестото е добре изпечено и отдолу.
3. Начупете белия шоколад на парчета и го разтопете на водна баня. Изрежете капаче на всяка кошничка, като леко я издълбаете с помощта на нож. Намажете вътрешността на всяка кошничка с разтопения шоколад, с помощта на четка. Оставете кошничките настрани, докато шоколадът изсъхне.
4. За крема накиснете желатина в студена вода. Разбийте сметаната с помощта на миксер. В друга купа разбъркайте киселото мляко с пудрата захар, на ръка. Настържете и кората на лайма. Загрейте леко накиснатия лист желатин заедно с водата по него. Добавете го към битата сметана и разбъркайте. Добавете и киселото мляко към сметаната. Разбъркайте добре. Сложете крема да стегне в хладилника.
5. Оформете топчета от двата вида пъпеш и динята с помощта на специална лъжичка. Загрейте кайсиевото сладко със съвсем малко вода.
6. Шприцовайте крем във всяка кошничка. Върху него подредете разноцветни плодови топчета. Намажете топчетата със затопленото сладко, за гланц.
2. С по-малък ринг, с диаметър 8 см, изрежете други 5 кръгчета, като запазите външния тънък слой, който остава. Поставете тънките кръгчета върху вече намазаните основи на кошничките и ги притиснете. Намажете ги с жълтък със сметана. Печете кошничките в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. Уверете се, че тестото е добре изпечено и отдолу.
3. Начупете белия шоколад на парчета и го разтопете на водна баня. Изрежете капаче на всяка кошничка, като леко я издълбаете с помощта на нож. Намажете вътрешността на всяка кошничка с разтопения шоколад, с помощта на четка. Оставете кошничките настрани, докато шоколадът изсъхне.
4. За крема накиснете желатина в студена вода. Разбийте сметаната с помощта на миксер. В друга купа разбъркайте киселото мляко с пудрата захар, на ръка. Настържете и кората на лайма. Загрейте леко накиснатия лист желатин заедно с водата по него. Добавете го към битата сметана и разбъркайте. Добавете и киселото мляко към сметаната. Разбъркайте добре. Сложете крема да стегне в хладилника.
5. Оформете топчета от двата вида пъпеш и динята с помощта на специална лъжичка. Загрейте кайсиевото сладко със съвсем малко вода.
6. Шприцовайте крем във всяка кошничка. Върху него подредете разноцветни плодови топчета. Намажете топчетата със затопленото сладко, за гланц.
Продукти
- За кошничките:10 правоъгълни листа многолистно тесто 1 жълтък с малко сметана 100 г бял шоколадЗа пълнежа:2 листа желатин 200 мл сметана 200 мл кисело мляко 1 с.л. пудра захар 1 лайм настъргана кораЗа гарниране:100 г оранжев пъпеш 100 г диня 100 г пъпеш Медена роса 2 с.л. кайсиево сладко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери