Сладки ябълки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В тенджера сипете виното и добавете захарта, звездичката анасон и пръчките канела. Разрежете шушулката ванилия и остържете вътрешността и. Добавете ванилията в тенджерката.
2. Обелете ябълките и отстранете дръжките и семките им със специален уред. Подредете ябълките прави в заврялата смес и ги оставете да къкрят на слаб огън 25 минути.
3. Извадете ябълките и ги оставете да изстинат. Извадете анасона и пръчките канела от течността и добавете сладкото от кайсии. Варете докато соса се редуцира и го оставете да изстине.
4. Всеки лист /приблизителни размери 15х10 см/ поотпуснало се бутер тесто нарежете на пет ленти. Обвийте всяка ябълка с пет ленти, като хубаво съберете краищата им в дупката от извадената сърцевина.
5. Намаслете дълбока тавичка и подредете облечените в тесто ябълки в нея. Намажете тестото с разбит жълтък с малко сметана и печете ябълките в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
6. В голяма чиния сипете изстиналия сос със сладко от кайсии и подредете леко топлите печени ябълки в него. Поръсете с малко пудра захар и украсете с листенца мента.
2. Обелете ябълките и отстранете дръжките и семките им със специален уред. Подредете ябълките прави в заврялата смес и ги оставете да къкрят на слаб огън 25 минути.
3. Извадете ябълките и ги оставете да изстинат. Извадете анасона и пръчките канела от течността и добавете сладкото от кайсии. Варете докато соса се редуцира и го оставете да изстине.
4. Всеки лист /приблизителни размери 15х10 см/ поотпуснало се бутер тесто нарежете на пет ленти. Обвийте всяка ябълка с пет ленти, като хубаво съберете краищата им в дупката от извадената сърцевина.
5. Намаслете дълбока тавичка и подредете облечените в тесто ябълки в нея. Намажете тестото с разбит жълтък с малко сметана и печете ябълките в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
6. В голяма чиния сипете изстиналия сос със сладко от кайсии и подредете леко топлите печени ябълки в него. Поръсете с малко пудра захар и украсете с листенца мента.
Продукти
- 1 бутилка бяло вино 200 г захар 2 пръчки канела 1 звездичка анасон 1 шушулка ванилия 4 ябълки Йона Голд 5 правоъгълничета бутер тесто 2 с.л. сладко от кайсии 4 стръка прясна мента 1 жълтък с малко сметана пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери