Сладки чаени хлебчета /скони/
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. В голяма купа сипете брашното, бакпулвера, захарта и солта. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета. Смесете продуктите с ръце.
2. Добавете пресни те боровинки и нарязаните на ситно сушени кайсии. Добавете сметаната, яйцата и ваниловия екстракт и омесете всичко добре.
3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го притиснете с ръце до образуването на лист с дебелина 3 см. С помощта на ринг или чаша изрежете кръгчета. Подредете хлебчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разбито яйце, поръсете ги с малко захар и ги печете 20 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса.
4. Щом хлебчетата изстинат, разрежете ги на две, по хоризонтал. Върху долната част на хлебчето сипете предварително разбита сметана, а върху нея супена лъжица сладко от боровинки. Поставете капачето на хлебчето.
5. За лимоновия крем измийте добре лимоните и ги подсушете. Сложете лимоновата кора в купа заедно със захарта и пасирайте сместа. В друга купа разбийте мекото масло с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Добавете ваниловия екстракт, солта и сока от лимон и лайм. Разбийте сместа и я пресипете в тенджерка. Сложете я на слаб огън и гответе докато крема се посгъсти. Предипете крема в стъклен буркан и го солжете в хладилник да се стегне.
6. Поднесете сладките чаени хлебчета с лимонов крем.
2. Добавете пресни те боровинки и нарязаните на ситно сушени кайсии. Добавете сметаната, яйцата и ваниловия екстракт и омесете всичко добре.
3. Извадете тестото върху набрашнен плот и го притиснете с ръце до образуването на лист с дебелина 3 см. С помощта на ринг или чаша изрежете кръгчета. Подредете хлебчетата в плоска тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги с разбито яйце, поръсете ги с малко захар и ги печете 20 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса.
4. Щом хлебчетата изстинат, разрежете ги на две, по хоризонтал. Върху долната част на хлебчето сипете предварително разбита сметана, а върху нея супена лъжица сладко от боровинки. Поставете капачето на хлебчето.
5. За лимоновия крем измийте добре лимоните и ги подсушете. Сложете лимоновата кора в купа заедно със захарта и пасирайте сместа. В друга купа разбийте мекото масло с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Добавете ваниловия екстракт, солта и сока от лимон и лайм. Разбийте сместа и я пресипете в тенджерка. Сложете я на слаб огън и гответе докато крема се посгъсти. Предипете крема в стъклен буркан и го солжете в хладилник да се стегне.
6. Поднесете сладките чаени хлебчета с лимонов крем.
Продукти
- 500 г брашно 1 с.л. бакпулвер 75 г захар 1 ч.л. сол 120 г студено масло 150 мл течна сметана 2 яйца 1 ч.л. ванилов екстракт 2 с.л. боровинки 100 г сушени кайсииЗа лимоновия крем:3 лимона 375 г захар 120 г меко масло 5 яйца щипка сол 1 ч.л. сол 100 мл лимонов сок 25 мл сок от лаймДопълнително:1 разбито яйце за намазване захар бита сметана сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци