Сладка зеленчукова градина
1. За целувчената смес разбийте белтъците с кристалната захар с помощта на миксер, до получаването на пяна. Добавете пудрата захар и нишестето и разбъркайте с помощта на шпатула. Пресипете сместа в пош с гладък, кръгъл накрайник.
2. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене. Поставете 4 дървени шишчета. Оформете по 5 листенца за цвете, като шприцовате точка и изтегляте навътре, към шишчето.
3. Остатъка от сместа разпределете в две купички. Към едната добавете праха от червено цвекло и разбъркайте. Към другата добавете японския зелен чай на прах и разбъркайте. Прехвърлете озовата белтъчна пяна в същия пош, с гладък накрайник и шприцовайте спираловидна топка в центъра на всяко цвете. Зелената смес прехвърлете в поша със скосения накрайник и оформете листенца на цветята, върху шишчетата - дръжките. Сушете цветята 2 часа в предварително загрята фурна на 160 градуса.
3. Шоколадовият кекс смелете фино в блендер.
4. За масления кекс разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер. Настържете фино кората на портокала и обеления джинджифил и разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването.
5. Поставете по една хартиена кошничка за мъфини на дъното на всяка глинена саксийка. Разпределете сместа за масления кекс в саксийките. Поставете саксийките в тава и печете кексчетата в предварително загрята фурна на 160 градуса 1 час.
6. Сипете портокаловия сок в тенджерка. Щом заври сока, добавете предварително обеления и настърган фино джинджифил. Обелете бейби морковчетата, като запазите част от дръжките им. Стъблата селъри нарежете на парчета, под диагонал. Бланширайте морковите 4 минути в портокаловия сок, а селърито - 2 минути. Оставете зеленчуците да изстинат.
7. Изпечените и поизстинали кексчета намажете със сладко от портокали, с помощта на четка. Поръсете със смления шоколадов кекс, да се получи като пръст. Върху "пръстта" подредете зеленчуците. Забодете по едно цвете. Поръсете с листенца кресон.

Продукти

  • За цветята:4 белтъка 125 г захар 125 г пудра захар 10 г царевично нишесте щипка червено цвекло на прах щипка зелен чай на прах матчаЗа кекса:400 г захар 400 г меко масло 8 яйца 1 портокал настъргана кора 2 см джинджифилЗа зеленчуците:4 стъбла селъри 1 връзка бейби моркови 4 см джинджифил 500 мл портокалов сокДопълнително:200 г шоколадов кекс кресон портокалов конфитюр

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички