Сладка почерпка
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Отделете 1/3 част от боровинките /пресни или замразени/ за украса на десерта, а останалите сложете в тенджерка с малко вода и захар. Варете боровинките 6 минути, до получаването на сос. Пресипете соса в тава, за да се охлади.
2. Разрежете круши на четвъртинки и ги сложете в тенджера с вода - около 1/2 литър да се сварят. Добавете и вътрешността на шушулката ванилия, може да добавите и самата шушулка.
3. Натрошете бисквитите на едро. Може да използвате бишкоти или парчета кекс, по желание.
4. Оваляйте всяка топка ванилов сладолед в бисквити и ги поставете във фризер да стегнат.
5. Разбъркайте маскарпонето с половината от охладения боровинков сос.
6. На дъното на стъклени чаши сложете малко от натрошените бисквити. Върху тях сложете по 1 с.л. боровинков сос, а отгоре ванилов крем /т.нар. сладкарски крем, предварително приготвен и охладен/. Върху него сложете още малко бисквити, а след това пълна с.л. маскарпоне. Поръсете десерта с пресни боровинки.
7. Поставете чашата в чиния и гарнирайте с топка сладолед в бисквити.
2. Разрежете круши на четвъртинки и ги сложете в тенджера с вода - около 1/2 литър да се сварят. Добавете и вътрешността на шушулката ванилия, може да добавите и самата шушулка.
3. Натрошете бисквитите на едро. Може да използвате бишкоти или парчета кекс, по желание.
4. Оваляйте всяка топка ванилов сладолед в бисквити и ги поставете във фризер да стегнат.
5. Разбъркайте маскарпонето с половината от охладения боровинков сос.
6. На дъното на стъклени чаши сложете малко от натрошените бисквити. Върху тях сложете по 1 с.л. боровинков сос, а отгоре ванилов крем /т.нар. сладкарски крем, предварително приготвен и охладен/. Върху него сложете още малко бисквити, а след това пълна с.л. маскарпоне. Поръсете десерта с пресни боровинки.
7. Поставете чашата в чиния и гарнирайте с топка сладолед в бисквити.
Продукти
- 200 г боровинки 2 с.л. захар 6 бр. маслени бисквити 2 топки ванилов сладолед 200 г маскарпоне 100 г ванилов крем
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска