Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладка почерпка

категория 0/5
1. Отделете 1/3 част от боровинките /пресни или замразени/ за украса на десерта, а останалите сложете в тенджерка с малко вода и захар. Варете боровинките 6 минути, до получаването на сос. Пресипете соса в тава, за да се охлади.
2. Разрежете круши на четвъртинки и ги сложете в тенджера с вода - около 1/2 литър да се сварят. Добавете и вътрешността на шушулката ванилия, може да добавите и самата шушулка.
3. Натрошете бисквитите на едро. Може да използвате бишкоти или парчета кекс, по желание.
4. Оваляйте всяка топка ванилов сладолед в бисквити и ги поставете във фризер да стегнат.
5. Разбъркайте маскарпонето с половината от охладения боровинков сос.
6. На дъното на стъклени чаши сложете малко от натрошените бисквити. Върху тях сложете по 1 с.л. боровинков сос, а отгоре ванилов крем /т.нар. сладкарски крем, предварително приготвен и охладен/. Върху него сложете още малко бисквити, а след това пълна с.л. маскарпоне. Поръсете десерта с пресни боровинки.
7. Поставете чашата в чиния и гарнирайте с топка сладолед в бисквити.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен