Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото. Смесете сиренето и изварата. Половината от корите намажете с разтопено масло и подредете една върху друга в тава.

2. Върху тях разпределете сместа от сирена, поръсете със захар, полейте с меда и поръсете стафидите. 

3. Намажете и останалите кори с разтопено масло и ги подредете отгоре.

4. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Нарежете баницата на парчета и печете до готовност - около 20 минути.

4. За сиропа в касерола смесете захарта, водата и лимоновия сок. Гответе, докато се получи сироп. 

5. Извадете баницата и я полейте със студен захарен сироп. Оставете я за 1 час. Поръсете с пудра захар и поднесете.

Продукти

  • 300 г меко козе сирене
  • 400 г извара
  • 2 с.л. захар
  • 60 г стафиди
  • 2 с.л. течен мед
  • 400 г фини точени кори
  • 180 г краве масло
  • пудра захар за поръсване

За сиропа:

  • 150 г захар
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 150 мл вода

Свързани рецепти