Сладък мус от авокадо със захарни спирали

Сладък мус от авокадо със захарни спирали

Начин на приготвяне:

1. За спиралите от бисквитено тесто остържете вътрешността на шушулката ванилия и я сложете в купа. Добавете мекото масло и бъркайте докато сместа стане като паста. Добавете пудра захар и продължете да бъркате с шпатула. Добавете белтъците, разбъркайте. Накрая добавете брашното. Сместа трябва да е гладка.
2. Пресипете тестото във фунийка от хартия за печене и отрежете края и тънко. Със свободни движения оформете плетеница от спирали в плоска тавичка, постлана с хартия за печене. печете спиралите в предварително загрята фурна на 175 градуса 8 минути.
3. За муса от авокадо разрежете наполовина авокадата, отстранете костилката им и издълбайте вътрешността им с лъжица. Използвайте авокадо с крокодилска кожа. Намачкайте авокадото в купа с вилица. Добавете сметаната и разбъркайте. Добавете сока от половин лайм и мед. Разбъркайте и покрийте муса с прозрачно фолио. Поставете го в хладилник.
4. Обелете и нарежете на кубчета едно узряло манго. Сложете кубчетата в блендер и добавете сока на половин портокал. Пасирайте до пяна.
5. Обелете и разрежете кивито на половинки. Нарежете го на тънки резени - 3 мм. Поставете ринг по средата на чиния и наредете парченцата киви по стените. Сложете едно парченца по средата.
6. Изсипете мус от авокадо върху кивито, до където стигат парченцата киви. Върху муса наредете тънки резени ягоди. Отстранете внимателно ринга и поставете най-отгоре захарни спирали. Поръсете десерта с пудра захар. Декорирайте муса от авокадо отстрани с пюре от манго.

Продукти

За захарните спирали:

  • 1 шушулка ванилия
  • 85 г меко масло
  • 85 г пудра захар
  • 2 белтъка
  • 85 г брашно

За муса от авокадо:

  • 2 авокадо
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 0.5 лайм
  • сок
  • 1 с.л. мед

Допълнително:

  • 1 манго
  • 2 киви
  • 0.5 портокал
  • сок
  • 10 ягоди

Свързани рецепти