Начин на приготвяне:

1. Загрейте 1-2 с.л. олио в тиган и сипете дребни варени картофи в него. Запържете ги за 5 минути, като ги разбърквате от време на време. Добавете 1 ч.л. фино настъргана лимонова кора и нарязания на ситно лук. Пържете още 7 минути, до златисто.
2. Почистете морковите и ги нарежете на парчета. Почистете репичките и шушулките грах - от краищата и конците. Пуснете зеленчуците в тенджера с вряща подсолена вода и ги бланширайте за 2 минути. Прецедете ги, добавете към тях запържените картофи и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
3. В купичка смесете 1 с.л. фино настъргана лимонова кора с маслото. Добавете и 1 ч.л. лимонов сок. Разбъркайте.
4. Поръсете филетата скумрия със сол и черен пипер. Загрейте сух тиган и поставете рибата с кожата надолу. Печете 3 минути. Обърнете и печете още 1 минута.
5. Сервирайте варени зеленчуци с печено филе скумрия, лимоново масло и резенчета лимон.

Продукти

  • 700 г сварени картофи
  • олио
  • 1 глава лук шалот
  • 50 г масло
  • 1 лимон
  • 200 г грах в шушулки
  • 1 връзка репички
  • 1 връзка моркови
  • 4 филета скумрия
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти