Скрита плодова торта
1. За виенското тесто смесете в купа захарта, маслото и брашното. Добавете предварително разбитото яйце и разбийте сместа с миксер до гладкост. Увийте топката тесто в прозрачно фолио, сплескайте я и я сложете в хладилник за половин час.
2. Пригответе си две форми или дава ринга с диаметър 18 и 20 см, т.е. едната да е по-голяма от другата. Намаслете хубаво формата или ринга. Разточете студеното тесто първо на дълъг правоъгълник, за да изрежете ленти за стените на по-малката форма или ринг. Поставете тестото върху стените на ринга, а след това изрежете кръг от разточеното тесто за дъно.
3. Направете сладкарски крем като загреете мляко в тенджерка с половината захар и вътрешността на шушулката ванилия. В купичка разбийте жълтъците с другата половина захар и брашното. Добавете малко от топлото мляко и разбъркайте до кашичка. След това я изсипете в млякото и бъркайте енергично в продължение на 5 минути. Охладете сладкарския крем, като го разстелете върху чиния и го покриете с фолио. С миксер смесете бадемовата паста и изстиналия сладкарски крем /50:50/ на крем. /Запазете 2 с.л. сладкарски крем./ Изсипете крема върху тестото, загладете го и изпечете основата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Оставете основата да изстине.
4. За белтъчната пяна разбийте белтъците с миксер. През това време сварете сироп от захарта и водата и когато той започне да се пени /121 градуса/, го добавете на тънка струйка към белтъците, без да спирате разбиването. Продължете да разбивате докато белтъчната пяна изстине и се втвърди.
5. Поставете изстиналата основа върху поднос. Намажете я отгоре с останалия сладкарски крем. Върху него наредете плодовете на парченца, които трябва да са меки. Може да използвате червени плодове.
6. Намаслете хубаво по-големия ринг и го сложете върху основата. Прехвърлете белтъчната пяна в пош без накрайник. Отрежете края на поша и запълнете пространството между основата и ринга. След това разширете още малко края на поша, като го отрежете и нанесете пяна и върху плодовете. Загладете пяната отгоре.
7. Внимателно извадете ринга. Загладете с палетен нож. След това с горелка обгорете цялата торта , за да придобие кафеникав оттенък.

Продукти

  • За виенското тесто:1 яйце 50 г захар 100 г масло 150 г брашноЗа бадемовия пълнеж:1 шушулка ванилия 250 мл прясно мляко 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно 200 г бадемова пастаЗа белтъчната пяна:60 мл вода 190 г захар 100 г белтъци300 г плодове - киви мандарина круша банан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички