Скариди в авокадо по португалски

Продукти

  • 2 бр. авокадо 200 г белени скариди 0.5 лимон сок 1 с.л. соев сос 2 резенчета лимон нарязани на ситно с кората 1 скилидка счукан чесън 2 щипки мащерка 3 щипки сух босилек 2 щипки сух джинджифил сол и черен пипер на вкус 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

  • 1. Разрежете авокадото на две половини. Отстранете костилките и издълбайте по-голямата част от вътрешността с малка лъжичка. 2. Загрейте зехтина и добавете подправките,чесъна и соевия сос. След като соса кипне прибавете скаридите и нарязаните резенчета лимон. Разбъркайте, подправете с още малко лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Гответе не повече от 2 минути.
  • 3. Оставете скаридите напълно да се охладят и ги смесете с издълбаното месо от авокадо.
  • 4. Напълнете половинките авокадо със сместа.

Свързани рецепти

Виж всички