Скариди в авокадо по португалски

Скариди в авокадо по португалски

Подготовка

1. Разрежете авокадото на две половини. Отстранете костилките и издълбайте по-голямата част от вътрешността с малка лъжичка. 2. Загрейте зехтина и добавете подправките,чесъна и соевия сос. След като соса кипне прибавете скаридите и нарязаните резенчета лимон. Разбъркайте, подправете с още малко лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Гответе не повече от 2 минути.
3. Оставете скаридите напълно да се охладят и ги смесете с издълбаното месо от авокадо.
4. Напълнете половинките авокадо със сместа.

Продукти

  • 2 бр. авокадо
  • 200 г белени скариди
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 резенчета лимон
  • нарязани на ситно с кората
  • 1 скилидка счукан чесън
  • 2 щипки мащерка
  • 3 щипки сух босилек
  • 2 щипки сух джинджифил
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин

Свързани рецепти