Подготовка
1. Разрежете авокадото на две половини. Отстранете костилките и издълбайте по-голямата част от вътрешността с малка лъжичка. 2. Загрейте зехтина и добавете подправките,чесъна и соевия сос. След като соса кипне прибавете скаридите и нарязаните резенчета лимон. Разбъркайте, подправете с още малко лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Гответе не повече от 2 минути.
3. Оставете скаридите напълно да се охладят и ги смесете с издълбаното месо от авокадо.
4. Напълнете половинките авокадо със сместа.
3. Оставете скаридите напълно да се охладят и ги смесете с издълбаното месо от авокадо.
4. Напълнете половинките авокадо със сместа.
Продукти
- 2 бр. авокадо
- 200 г белени скариди
- 0.5 лимон
- сок
- 1 с.л. соев сос
- 2 резенчета лимон
- нарязани на ситно с кората
- 1 скилидка счукан чесън
- 2 щипки мащерка
- 3 щипки сух босилек
- 2 щипки сух джинджифил
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. зехтин