Скариди със зелен чай
Рецепта от: Адам Лайо
Ако разполагате с много пресни речни скариди, пригответе ги по тази китайска рецепта - със зелен чай, белтък и малко нишесте.
Продукти
- 1 с.л. зелен чай „Драконов кладенец“
- 500 г обелени речни скариди
- 1 белтък
- 1 ч.л. царевично нишесте
- ½ ч.л. сол
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. оризово вино
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете листата чай в чаша и залейте с ½ ч.ч. гореща вода (не повече от 90 градуса). Запарете за 5 минути. Прецедете чая и запазете листата.
- 2. Почистете скаридите, като отстраните вената и главата им и ги обелите. Към тях добавете сол, белтък и разтворено в 2 с.л. вода царевичното нишесте. Разбъркайте много добре и оставете да се мариноват 10 минути.
- 3. Загрейте олио в уок и добавете добре прецедените скариди. Гответе за кратко, колкото да променят цвета си. Добавете виното, чая и добавете малко от листенцата чай. Ако има много течност, сгъстете с ½ ч.л. царевично нишесте, разтворено в малко студена вода.
- 4. Сервирайте скаридите като предястие.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб