Скариди с пикантно масло в питки
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Шишчета от скариди, печени на скара, след това овкусени с масло и пресни подправки и поднесени в леко запечени питки бриош - вкусът на лятото!
Продукти
- 500 г тигрови скариди
- зехтин
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 250 г масло
- 5 скилидки чесън
- 1 лимон
- 6 питки бриош за хот-дог
- 2 стръка пресен лук
- шепа див лук
- шепа магданоз
- морска сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Подгответе барбекюто така, че да има 2 зони – с пряка и с непряка топлина. За барбекю на въглища, изсипете въглищата от едната страна и изчакайте да се получи сива жарава. За барбекю на газ, загрейте цялата площ, а след това изключете топлината от двата края.
- 2. В студен чугунен тиган сипете 1-2 с.л. зехтин и добавете лютия червен пипер и настърганата лимонова кора. Поставете тигана върху зоната с индиректна топлина. След 1-2 минути, добавете маслото, нарязано на кубчета и оставете маслото да се разтопи на бавен огън. Добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и нарязаната на кръгчета бяла част на стръкове пресен лук. Поставете на по-силен огън. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Дръпнете от огъня.
- 3.Нанижете почистените скариди на двойки метални шишчета. Ако използвате дървени шишчета, накиснете ги в студена вода предварително. Поръсете скаридите със зехтин и сол от двете страни. След това поставете шишчета на силен огън. Печете по 1 ½-2 минути от всяка страна.
- 4. Свалете печените скариди от шишчетата и ги добавете в тигана с пикантното масло. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно див лук, магданоз и зелената част на пресния лук. Разбъркайте и изтискайте лимоновия сок.
- 5. Направете разрез в питките бриош по средата, по дължина. Намажете с овкусено масло хляба отвътре и го запечете върху скарата.
- 6. Напълнете хлебчетата със скаридите в пикантно масло. Поръсете с още лимонов сок, магданоз и див лук.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове