Скариди с песто
Рецепта от: Киран Джетуа
1. За тестото за пържения хляб смесете в купа брашното със сместа от смлени подправки. Добавете щипка сол, 1 с.л. зехтин и разбъркайте. направете кладенче в брашното и в него сипете мнази*. Постепенно омесете гладко и еластично тесто. Оставете го да втаса за 2 часа.
2. Почистете скаридите, като отстраните черупките и главите им.
3. В сух тиган запечете семената кориандър и резене, зърната от три вида пипер за 1-2 минути.
4. В хаванче счукайте ядките макадамия и запечените подправки. Добавете обелените и нарязани или настъргани корени джинджифил и куркума. Счукайте на паста. Добавете нарязаната на кръгчета люта чушка и обелените скилидки чесън. Счукайте отново. Накрая добавете листата тилчец - може да го замените с босилек. Стрийте на паста.
5. Сложете почистените скариди в купа и добавете 4 с.л. от пестото. Добавете малко зехтин, малко лимонов сок и разбъркайте много добре. Оставете скаридите да се мариноват за 30 минути.
6. Загрейте тиган и сотирайте мидите с песто в него, за 1-2 минути, като ги разбърквате. Може да деглазирате с бяло вино.
7. Загрейте 2 пръста олио в тиган. Накъсайте тестото на малки топчици. Разточете всяка топчица тънко с помощта на точилка. Пуснете разточените питки - по 1-2 в горещото олио. Щом хлебчето изплува на повърхността, го побутнете, за да се надуе.
8. Поднесете скаридите с песто с пържен хляб.
*Мнази е ферментирала напитка от сока на кокосовата палма. Може да се замени с ферментирала кокосова вода, газирана вода или жива бира.
2. Почистете скаридите, като отстраните черупките и главите им.
3. В сух тиган запечете семената кориандър и резене, зърната от три вида пипер за 1-2 минути.
4. В хаванче счукайте ядките макадамия и запечените подправки. Добавете обелените и нарязани или настъргани корени джинджифил и куркума. Счукайте на паста. Добавете нарязаната на кръгчета люта чушка и обелените скилидки чесън. Счукайте отново. Накрая добавете листата тилчец - може да го замените с босилек. Стрийте на паста.
5. Сложете почистените скариди в купа и добавете 4 с.л. от пестото. Добавете малко зехтин, малко лимонов сок и разбъркайте много добре. Оставете скаридите да се мариноват за 30 минути.
6. Загрейте тиган и сотирайте мидите с песто в него, за 1-2 минути, като ги разбърквате. Може да деглазирате с бяло вино.
7. Загрейте 2 пръста олио в тиган. Накъсайте тестото на малки топчици. Разточете всяка топчица тънко с помощта на точилка. Пуснете разточените питки - по 1-2 в горещото олио. Щом хлебчето изплува на повърхността, го побутнете, за да се надуе.
8. Поднесете скаридите с песто с пържен хляб.
*Мнази е ферментирала напитка от сока на кокосовата палма. Може да се замени с ферментирала кокосова вода, газирана вода или жива бира.
Продукти
- 300 г скариди 2 с.л. зехтин 1 с.л. семена от резене 2 скилидки нарязан чесън 2 ч.л. нарязан лук 1 зелена люта чушка 1 с.л. настърган джинджифил 1 с.л. настърган корен куркума 1 връзка босилек сол и черен пипер 1 с.л. зърна кориандър 1 с.л. бял черен и розов пипер олио за пърженеЗа хляба:3 ч.ч. пълнозърнесто брашно 4 с.л. смес от смлени подправки - куркума кориандър кимион и червен пипер мнази
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Киран Джетуа
Оризови палачинки с патешко и сос
Рецепти Киран Джетуа
Тако със скакалци
Рецепти Киран Джетуа
Маринована испанска скумрия
Рецепти Киран Джетуа
Матоке шпецле с диви гъби, бамбук и чесън
Рецепти Киран Джетуа
Салата с пушен омар
Рецепти Киран Джетуа
Рагу от заешко с горски плодове и равиоли с тиква и маскарпоне
Рецепти Киран Джетуа
Кнедли със зеленчуци със скариди
Рецепти Киран Джетуа
Вегетарианско чили кон карне
Рецепти Киран Джетуа
Пушена баракуда с картофи и салата от аспержи
Рецепти Киран Джетуа
Авокадов чийзкейк със салса от манго и мармалад от алое