Тези скариди с чесън и люта чушка са популярни в Испания, поднесени като тапас. Подходящи са за лека вечеря, сервирани върху запечен хляб и със салата. За по-автентичен вкус, добавете малко сухо шери при готвенето. 

Продукти

  • 16 кралски скариди (с обвивка)
  • 4 с.л. зехтин екстра върджин
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. пушен червен пипер
  • ½ ч.л. едър лют червен пипер
  • ½ лимон, сок
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • сол
  • резени лимон

Начин на приготвяне:

  • 1. Поръсете пресните скариди със сол. Загрейте зехтина в тиган и подредете скаридите в него. След 2 минути обърнете скаридите и поръсете с нарязан на тънки филийки чесън, пушен червен пипер и люспи лют червен пипер. Гответе още 2 минути, като разтръсквате тигана от време на време.
  • 2. Поръсете с лимонов сок и нарязан магданоз и поднесете веднага за предястие.

Свързани рецепти

Виж всички