Скариди с чесън и чили
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Тези скариди с чесън и люта чушка са популярни в Испания, поднесени като тапас. Подходящи са за лека вечеря, сервирани върху запечен хляб и със салата. За по-автентичен вкус, добавете малко сухо шери при готвенето.
Продукти
- 16 кралски скариди (с обвивка)
- 4 с.л. зехтин екстра върджин
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. пушен червен пипер
- ½ ч.л. едър лют червен пипер
- ½ лимон, сок
- 1 с.л. нарязан магданоз
- сол
- резени лимон
Начин на приготвяне:
- 1. Поръсете пресните скариди със сол. Загрейте зехтина в тиган и подредете скаридите в него. След 2 минути обърнете скаридите и поръсете с нарязан на тънки филийки чесън, пушен червен пипер и люспи лют червен пипер. Гответе още 2 минути, като разтръсквате тигана от време на време.
- 2. Поръсете с лимонов сок и нарязан магданоз и поднесете веднага за предястие.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Ейнсли Хариът
Спагети с миди
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб