Този хляб е без брашно и без глутен. Текстурата му е твърда, а вкусът - ядков. Изчакайте да изстине преди да го нарежете на филии, които да намажете с масло и да гарнирате с пушена сьомга, сирене или мариновани зеленчуци. 

Продукти

  • олио
  • 4 яйца
  • 3 с.л. зехтин
  • 50 г меки сушени фурми (без костилки)
  • 1 ч.л. морска сол
  • 75 г тиквени семки
  • 75 г сурови белени слънчогледови семки
  • 150 г сурови орехи пекан
  • 50 г белен сусам
  • 3 с.л. чия

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте фурната на 100 градуса (с вентилатор). Намажете с мазнина дъното и стените на форма за хляб (обем 900 г) и постелете хартия за печене.
  • 2. В купа разбийте яйцата. Към тях добавете зехтина, нарязаните фурми, двата вида семки, нарязаните орехи (може да използвате и обикновени орехи), сусама и чията. Разбъркайте добре.
  • 3. Изсипете сместа във формата. Печете 45-50 минути. Сместа по средата на формата трябва да е станала твърда.
  • 4. Оставете хляба да изстине 5 минути във формата, след това го извадете и го поставете върху решетка да изстине напълно. Нарежете на филии и поднесете.

Свързани рецепти

Виж всички