Скандинавски хляб от ядки и семена
Рецепта от: Мери Бери
Този хляб е без брашно и без глутен. Текстурата му е твърда, а вкусът - ядков. Изчакайте да изстине преди да го нарежете на филии, които да намажете с масло и да гарнирате с пушена сьомга, сирене или мариновани зеленчуци.
Продукти
- олио
- 4 яйца
- 3 с.л. зехтин
- 50 г меки сушени фурми (без костилки)
- 1 ч.л. морска сол
- 75 г тиквени семки
- 75 г сурови белени слънчогледови семки
- 150 г сурови орехи пекан
- 50 г белен сусам
- 3 с.л. чия
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 100 градуса (с вентилатор). Намажете с мазнина дъното и стените на форма за хляб (обем 900 г) и постелете хартия за печене.
- 2. В купа разбийте яйцата. Към тях добавете зехтина, нарязаните фурми, двата вида семки, нарязаните орехи (може да използвате и обикновени орехи), сусама и чията. Разбъркайте добре.
- 3. Изсипете сместа във формата. Печете 45-50 минути. Сместа по средата на формата трябва да е станала твърда.
- 4. Оставете хляба да изстине 5 минути във формата, след това го извадете и го поставете върху решетка да изстине напълно. Нарежете на филии и поднесете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Лука Чиано
Фокача с картофи
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Надия Хюсеин
Хляб със сушени плодове
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала