Начин на приготвяне:

1. Измийте и нарежете картофите без да ги белите. Посолете ги и ги изпечете ги във фурна.
2. Нарежете зелените подправки и ги сложете при картофите. Полейте със зехтин и разбъркайте всичко хубаво.
3. Запечете във фурна и чери доматчетата, поръсени с малко зехтин.
4. Телешкото филе разрежете по дължина на две. Сложете парчетата филе между два листа прозрачно фолио и ги начукайте. След това ги оваляйте в брашно.
5. Запържете месото в зехтин. Овкусете ги с пипер. Запърженото от девте страни месо извадете в чиния.
6. Към зехтина в тигана добавете сок от поливн лайм и бялото вино и оставете соса да се редуцира малко.
7. Сервирайте месото с печени картофи, печени доматчета и полято със сос от бяло вино.

Продукти

  • 4 бр. телешки стек
  • 150 мл бяло вино
  • 2 лайма
  • 600 г картофи
  • 1 стрък розмарин
  • 2 стръка магданоз
  • 1 стрък салвия
  • 2 стръка босилек
  • 4 грозда чери доматчета
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти