Сиропирани вафли
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото смесете брашното и захарта. Сипете ги върху плота и направете кладенче. В кладенчето сложете мекото масло, яйцето, солта и канелата. С пръсти смесете първо продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете меко и гладко тесто. Сплескайте тестото, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. За карамеления сос загрейте добре дълбок съд с дълга дръжка. Карамелизирайте захарта, като я сипвате малко по малко и разклащате съда. Отделно затоплете сметана заедно с меласата. Добавете ги към карамелизираната захар. Внимавайте, защото сместа ще започне да клокочи силно. Шом сместа спре да ври силно, дръпнете съда от котлона. Добавете маслото и разбъркайте. Добавете канелата и оставете соса да се охлади.
3. Извадете тестото и го разделете на 32 равни части. Всяко парче тесто оформете на топче между дланите си.
4. Загрейте уред за печене на вафли или гофретник. Поставете топче тесто върху плочата и притиснете с капака на уреда. Тестото само ще се разстеле. Печете вафлите по 1 минута.
4. Щом извадите изпечената вафла, с помощта на рингче с диаметър 10 см я изрежете. Върху вафла нанесете от леко топлия карамелен сироп. Захлупете с втора вафла и притиснете леко. Сиропът не трябва да излиза извън вафлите.
2. За карамеления сос загрейте добре дълбок съд с дълга дръжка. Карамелизирайте захарта, като я сипвате малко по малко и разклащате съда. Отделно затоплете сметана заедно с меласата. Добавете ги към карамелизираната захар. Внимавайте, защото сместа ще започне да клокочи силно. Шом сместа спре да ври силно, дръпнете съда от котлона. Добавете маслото и разбъркайте. Добавете канелата и оставете соса да се охлади.
3. Извадете тестото и го разделете на 32 равни части. Всяко парче тесто оформете на топче между дланите си.
4. Загрейте уред за печене на вафли или гофретник. Поставете топче тесто върху плочата и притиснете с капака на уреда. Тестото само ще се разстеле. Печете вафлите по 1 минута.
4. Щом извадите изпечената вафла, с помощта на рингче с диаметър 10 см я изрежете. Върху вафла нанесете от леко топлия карамелен сироп. Захлупете с втора вафла и притиснете леко. Сиропът не трябва да излиза извън вафлите.
Продукти
- За вафлите:240 г брашно 95 г захар 80 г масло 1 яйце щипка безсолно масло щипка канелаЗа карамеления сироп:500 г захар 75 мл течна животинска сметана 75 г меласа щипка канела 225 г масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери