1. За тестото смесете брашното и захарта. Сипете ги върху плота и направете кладенче. В кладенчето сложете мекото масло, яйцето, солта и канелата. С пръсти смесете първо продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете меко и гладко тесто. Сплескайте тестото, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. За карамеления сос загрейте добре дълбок съд с дълга дръжка. Карамелизирайте захарта, като я сипвате малко по малко и разклащате съда. Отделно затоплете сметана заедно с меласата. Добавете ги към карамелизираната захар. Внимавайте, защото сместа ще започне да клокочи силно. Шом сместа спре да ври силно, дръпнете съда от котлона. Добавете маслото и разбъркайте. Добавете канелата и оставете соса да се охлади.
3. Извадете тестото и го разделете на 32 равни части. Всяко парче тесто оформете на топче между дланите си.
4. Загрейте уред за печене на вафли или гофретник. Поставете топче тесто върху плочата и притиснете с капака на уреда. Тестото само ще се разстеле. Печете вафлите по 1 минута.
4. Щом извадите изпечената вафла, с помощта на рингче с диаметър 10 см я изрежете. Върху вафла нанесете от леко топлия карамелен сироп. Захлупете с втора вафла и притиснете леко. Сиропът не трябва да излиза извън вафлите.

Продукти

  • За вафлите:240 г брашно 95 г захар 80 г масло 1 яйце щипка безсолно масло щипка канелаЗа карамеления сироп:500 г захар 75 мл течна животинска сметана 75 г меласа щипка канела 225 г масло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички