Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сиропирани турски сладки

категория 0/5
1. Разбийте маслото със захарта с миксер. Добавете яйцето и жълтъка и продължете разбиването. Сместа не може да стане напълно еднородна. Накрая добавете брашното и разбийте до гладкост.
2. Оформете руло от тестото с диаметър 3 см., като си поръсвате брашно. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за 1 час.
3. Нарежете рулото на еднакви парчета с дебелина 1.5 см. Всяко парче оформете на топче, като го търкаляте между дланите си. Подредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене.
4. Намажете сладките с разбито яйце. По средата на всяко топче поставете по 1 белен бадем или орехова ядка и притиснете надолу. Намажете сладките отново с яйце и ги печете 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5. За сиропа сложете водата да заври и добавете захарта. Бъркайте с тел. Настържете кората на лимона и изтискайте сока му. Добавете листенцата мента и розовата вода. Оставете сиропа да ври около 4 минути.
6. Потапяйте по 3-4 изстинали сладки в сиропа. Не ги дръжте дълго, само да се напоят. Извадете сиропираните сладки върху решетка и иги оставете да изсъхнат.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен