Сиропирани турски сладки
1. Разбийте маслото със захарта с миксер. Добавете яйцето и жълтъка и продължете разбиването. Сместа не може да стане напълно еднородна. Накрая добавете брашното и разбийте до гладкост.
2. Оформете руло от тестото с диаметър 3 см., като си поръсвате брашно. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за 1 час.
3. Нарежете рулото на еднакви парчета с дебелина 1.5 см. Всяко парче оформете на топче, като го търкаляте между дланите си. Подредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене.
4. Намажете сладките с разбито яйце. По средата на всяко топче поставете по 1 белен бадем или орехова ядка и притиснете надолу. Намажете сладките отново с яйце и ги печете 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5. За сиропа сложете водата да заври и добавете захарта. Бъркайте с тел. Настържете кората на лимона и изтискайте сока му. Добавете листенцата мента и розовата вода. Оставете сиропа да ври около 4 минути.
6. Потапяйте по 3-4 изстинали сладки в сиропа. Не ги дръжте дълго, само да се напоят. Извадете сиропираните сладки върху решетка и иги оставете да изсъхнат.

Продукти

  • За сладките:150 г масло 1 яйце 1 жълтък 120 мг пудра захар 320 г брашноЗа сиропа:500 г захар 400 мл вода 1 лимон 3 стръка мента 3 с.л. розова вода1 яйце за намазване 50 г белени бадеми

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички