Сиропирани турски сладки
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Разбийте маслото със захарта с миксер. Добавете яйцето и жълтъка и продължете разбиването. Сместа не може да стане напълно еднородна. Накрая добавете брашното и разбийте до гладкост.
2. Оформете руло от тестото с диаметър 3 см., като си поръсвате брашно. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за 1 час.
3. Нарежете рулото на еднакви парчета с дебелина 1.5 см. Всяко парче оформете на топче, като го търкаляте между дланите си. Подредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене.
4. Намажете сладките с разбито яйце. По средата на всяко топче поставете по 1 белен бадем или орехова ядка и притиснете надолу. Намажете сладките отново с яйце и ги печете 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5. За сиропа сложете водата да заври и добавете захарта. Бъркайте с тел. Настържете кората на лимона и изтискайте сока му. Добавете листенцата мента и розовата вода. Оставете сиропа да ври около 4 минути.
6. Потапяйте по 3-4 изстинали сладки в сиропа. Не ги дръжте дълго, само да се напоят. Извадете сиропираните сладки върху решетка и иги оставете да изсъхнат.
2. Оформете руло от тестото с диаметър 3 см., като си поръсвате брашно. Увийте го във фолио и го оставете в хладилник за 1 час.
3. Нарежете рулото на еднакви парчета с дебелина 1.5 см. Всяко парче оформете на топче, като го търкаляте между дланите си. Подредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене.
4. Намажете сладките с разбито яйце. По средата на всяко топче поставете по 1 белен бадем или орехова ядка и притиснете надолу. Намажете сладките отново с яйце и ги печете 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5. За сиропа сложете водата да заври и добавете захарта. Бъркайте с тел. Настържете кората на лимона и изтискайте сока му. Добавете листенцата мента и розовата вода. Оставете сиропа да ври около 4 минути.
6. Потапяйте по 3-4 изстинали сладки в сиропа. Не ги дръжте дълго, само да се напоят. Извадете сиропираните сладки върху решетка и иги оставете да изсъхнат.
Продукти
- За сладките:150 г масло 1 яйце 1 жълтък 120 мг пудра захар 320 г брашноЗа сиропа:500 г захар 400 мл вода 1 лимон 3 стръка мента 3 с.л. розова вода1 яйце за намазване 50 г белени бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове