Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото със захарта и ябълковата меласа, с помощта на миксер. Добавете жълтъците, без да спирате разбиването.
2. Смесете брашнот с бакпулвера и канелата в купа и ги разбъркайте. Добавете ги към сместа в миксера и разбийте до хомогенност.
3. Извадете тестото върху парче прозрачно фолио, оформете го като дебело руло или тухличка и го увийте. Поставете тестото за 1 час в хладилник.
4. Изрежете краищата на втвърдилото се тесто и го нарежете на филийки с дебелина 1/2 см. Подредете сладките легнали в голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
5. Оставете сладките добре да изстинат и ги поднесете.

Продукти

  • 300 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. канела
  • 175 г меко масло
  • 2 жълтъка
  • 75 г тъмнокафява захар
  • 100 мл ябълкова меласа

Свързани рецепти