Сиропирани картофи
1. Обелете картофите и ги измийте. Нарежете ги на шайби с дебелина ½ см и ги подредете върху памучна кърпа, за да се подсушат.
2. Загрейте 3 пръста олио в тенджера. Щом олиото започне да образува балончета, изпържете картофите, от двете страни, до златисто. Извадете ги върху салфетка или кърпа.
3. В тенджера сипете водата и захарта. Добавете пръчките канела и шушулки кардамон по ваш вкус. Бъркайте докато захарта се разтопи. Щом сиропът заври, добавете пържените картофи и сока от червено цвекло. Варете картофите докато променят цвета си и поемат достатъчно от сиропа. Извадете картофите от сиропа.
4. Сервирайте няколко картофа, поръсени със захарен сироп и гарнирани с пръчка канела.

Продукти

  • 3 картофа олио за пържене 1 ч.ч. вода 1 ч.ч. захар 2 пръчки канела кардамон 1 с.л. сок от червено цвекло

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички