Сиропирани картофи
Рецепта от: Максут Ашкар

1. Обелете картофите и ги измийте. Нарежете ги на шайби с дебелина ½ см и ги подредете върху памучна кърпа, за да се подсушат.
2. Загрейте 3 пръста олио в тенджера. Щом олиото започне да образува балончета, изпържете картофите, от двете страни, до златисто. Извадете ги върху салфетка или кърпа.
3. В тенджера сипете водата и захарта. Добавете пръчките канела и шушулки кардамон по ваш вкус. Бъркайте докато захарта се разтопи. Щом сиропът заври, добавете пържените картофи и сока от червено цвекло. Варете картофите докато променят цвета си и поемат достатъчно от сиропа. Извадете картофите от сиропа.
4. Сервирайте няколко картофа, поръсени със захарен сироп и гарнирани с пръчка канела.
2. Загрейте 3 пръста олио в тенджера. Щом олиото започне да образува балончета, изпържете картофите, от двете страни, до златисто. Извадете ги върху салфетка или кърпа.
3. В тенджера сипете водата и захарта. Добавете пръчките канела и шушулки кардамон по ваш вкус. Бъркайте докато захарта се разтопи. Щом сиропът заври, добавете пържените картофи и сока от червено цвекло. Варете картофите докато променят цвета си и поемат достатъчно от сиропа. Извадете картофите от сиропа.
4. Сервирайте няколко картофа, поръсени със захарен сироп и гарнирани с пръчка канела.
Продукти
- 3 картофа олио за пържене 1 ч.ч. вода 1 ч.ч. захар 2 пръчки канела кардамон 1 с.л. сок от червено цвекло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Максут Ашкар
Кюфтета от нахут и кайма
Рецепти Максут Ашкар
Хумус
Рецепти Максут Ашкар
Зелен фасул със зехтин
Рецепти Максут Ашкар
Пелте
Рецепти Максут Ашкар
Супа лебание
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Сиропирани хапки
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Капуска