Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сирийско телешко с череши

категория 0/5
1. Нарежете месото на парчета и го сложете в купа. Овкусете със, сол, бял пипер и смес от подправки бахарат и разбъркайте добре. Поръсете с брашно и оваляйте добре.
2. Загрейте 3-4 с.л. олио в тенджера и запържете месото, докато промени цвета си, от всички страни.
3. Почистете стръковете праз и го нарежете на тънки кръгчета. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. нарежете на тънки филийки скилидките чесън, а лютата чушка - на кубчета. Нарежете сушените вишни.
4. Извадете запърженото месо в чиния. В същата мазнина запържете нарязаните лук, праз, чесън и люта чушка. Овкусете със сол, шушулки кардамон, пръчка канела и щипка бахарат. Разбъркайте.
5. Добавете сушените вишни и доматеното пюре. Разбъркайте. Щом лукът и празът омекнат, върнете месото в тенджерата. Залейте с вода. Захлупете и гответе 1-2 часа, до готовност. От време на време разбърквайте и добавяйте вода, ако е необходимо.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар