Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на парчета и го сложете в купа. Овкусете със, сол, бял пипер и смес от подправки бахарат и разбъркайте добре. Поръсете с брашно и оваляйте добре.
2. Загрейте 3-4 с.л. олио в тенджера и запържете месото, докато промени цвета си, от всички страни.
3. Почистете стръковете праз и го нарежете на тънки кръгчета. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. нарежете на тънки филийки скилидките чесън, а лютата чушка - на кубчета. Нарежете сушените вишни.
4. Извадете запърженото месо в чиния. В същата мазнина запържете нарязаните лук, праз, чесън и люта чушка. Овкусете със сол, шушулки кардамон, пръчка канела и щипка бахарат. Разбъркайте.
5. Добавете сушените вишни и доматеното пюре. Разбъркайте. Щом лукът и празът омекнат, върнете месото в тенджерата. Залейте с вода. Захлупете и гответе 1-2 часа, до готовност. От време на време разбърквайте и добавяйте вода, ако е необходимо.

Продукти

 

  • 500 г говеждо или телешко месо
  • 1 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. бял пипер
  • 2 с.л. бахарат
  • 1 с.л. брашно
  • олио
  • 2 стръка праз
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1 пръчка канела
  • 3 шушулки кардамон
  • 200 г сушени вишни
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 литър вода

Свързани рецепти