Начин на приготвяне:

Бързи сиренки от тесто с мая и лесни печени мариновани камби.
1. За бързите сиренки затоплете млякото. Поръсете сухата мая върху него, добавете и щипка захар. Разбъркайте и оставете за няколко минути, за да се активира маята.
2. В дълбока купа сипете брашното, добавете щипка сол и оформете кладенче. Добавете патешката мас, яйцето и млякото с маята. Омесете добре до получаването на еластично тесто.
3. В друга купа намачкайте сиренето и добавете яйцето, и щипка сол. Разбъркайте.
4. Откъснете една част от тестото и го разточете с помощта на точилка. С помощта на чаша изрежете кръгчета. По средата на всяко кръгче сложете от плънката и прихлупете. С помощта на вилица притиснете краищата на сиренката. Подредете сиренките в тава и намажете краищата им с мазнина. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути.
5. Почистете камбите от семките, като натиснете с пръст дръжката навътре. Подредете камбите в тавичка с отвора нагоре. Поръсете ги с по малко сол, захар, оцет и олио. Печете 30-40 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса. Готовите камби можете да консумирате директно или да наредите в буркан и да ги съхранявате в хладилник.
6. Поднесете пухкавите сиренки с печени мариновани камби. Камбите са чудесна гарнитура и към ястия с месо.

Сиренки и печени мариновани камби


Сиренки и печени камби

Други рецепти от същия епизод на “Новата балканска кухня с Божана":
Пилешка супа със зеленчуци
Патешки бутчета с кадаиф, земна ябълка и морков

Продукти

За сиренките:

  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 пакетче суха мая
  • 70 мл патешка мас
  • 1 яйце
  • 1 кг брашно
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 150 г сирене
  • 1 яйце

За камбите:

  • 4 камби
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол

Свързани рецепти