Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сирене халуми

категория 0/5
1. Вземете екологично чисто козе мляко и го сипете в тенджера. Поставете тенджерата в друга тенджера, пълна с вода до нивото на млякото, т.нар. двойна тенджера. Загрейте млякото до 29 градуса, като бъркате от време на време и изключете котлона. От остатъчната температура млякото трябва да се загрее до 32 градуса - работете с термометър.
2. Извадете тенджерата с млякото и сипете в нея сирището и дестилираната вода. Разбъркайте. Оставете млякото да престои 45 минути.
3. Разрежете с нож вече оформилата се маса на кубчета. Върнете тенджерата на котлона, в другата тенджера. Загрейте до 36 градуса, като леко разбърквате. Извадете тенджерата от по-голямата и оставете сиренето да почине 5 минути.
4. Прецедете сиренето през кърпа в друг съд. Увийте сиренето в кърпата и запазете суроватката.
5. Прехвърлете сиренето в преса за сирене, сложете капака на пресата и затиснете с нещо тежко. Оставете сиренето така в продължение на 1 час.
6. Извадете сиренето и го нарежете на осем парчета. Загрейте суроватката в тенджера, изключете котлона и пуснете парчетата сирене в нея. Оставете сиренето 15 минути в суроватката.
7. Направете саламура от 4 ч.ч. вода, 2 ч.ч. суроватка и 1/2 ч.ч. сол. Разбъркайте. Извадете сиренето, прегънете всяко парче на две и го поставете в съд с предварително приготвената саламура.
8. Оставете сиренете в саламура няколко дни.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн