Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сирене бри със сушени плодове и портвайн

категория 0/5
1. В тенджерка сипете виното и захарта. Добавете разрязаните на половинки сушени кайсии, стафидите канелата, анасона и зърната пипер. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Щом алкохолът се изпари и сместа се сгъсти, дръпнете от огъня.
2. Отрежете капаче на питата сирене бри. Оформете решетка с разрези върху меката част на сиренето. Забодете кедрови ядки до половината в получените квадратчета.
3. Намаслете тавичка с малко зехтин. Поставете питата сирене в нея. Върху питата изсипете редуцираната смес с портвайн и сушени плодове. Поръсете с няколко кедрови ядки и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
4. Поднесете запеченото сирене с тънки сухарчета.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш