"Сиренца" от бадеми

"Сиренца" от бадеми

Начин на приготвяне:

1. Сипете захарта в тенджерка и я покрийте с вода. Сварете захарен сироп, като бъркате докато захарта се разтопи.
2. Добавете фино смлените бадеми и бъркайте докато сместа се сгъсти и се образува топка. Прехвърлете сместа в купа и я оставете да изстине.
3. Към предварително приготвен крем "Меки яйца" добавете щипка смлян джиндифил и разбъркайте.
4. Пригответе си купа със студена вода, в която да си топите ръцете. Взимайте по малко от сместа и оформяйте кръгли сладки, като по средата направите дупчица. В дупчицата сипете малко от крема и затворете сладката с тесто. Поставете готовите "сиренца" в хартиени кошнички. Може да украсите сладките със захарни фигурки по ваш вкус.

Продукти

  • 250 г захар
  • 250 г фино смлени бадеми
  • меки яйца
  • смлян джинджифил

Свързани рецепти