Сьомгова пъстърва със сос Бьор блан
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. За соса сипете в тенджерка оцета и бялото вино. Добавете нарязания на много ситно лук.Гответе докато течността изври. Добавете сметаната и разбъркайте до хомогенност. Щом течността кипне, добавете бучките (1х1 см) студено масло, една по една. Маслото трябва да се разтопява на слаб огън, като разбърквате през цялото време. Сосът трябва да стане гладък и лъскав. Овкусете със сол и черен пипер.
2. Бланширайте домата във вряща вода за 2-3 минути. След това го обелете и разрежете на четвъртини. Отстранете семките му и нарежете останалата част на много ситно. Добавете домата конкасе в соса и разбъркайте.
3. Загрейте тиган с огнеупорна дръжка. Поръсете филетата пъстърва със сол и зехтин. Втрийте ги хубаво в месото и кожата. Поставете парчетата риба с кожата надолу и гответе за 2-3 минути. Обърнете рибата и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и запечете за 3-4 минути.
4. Сипете сос Бьор блан с домати по средата на чиния. Върху него поставете парче риба. Поръсете с останалите кубчета домат и див лук.
Продукти
- 1 с.л. зехтин
- 2 филета х 180 г сьомгова пъстърва, с кожа
- сол
- За соса:
- 2 глави лук шалот
- 60 мл бял винен оцет
- 60 мл заквасена сметана
- 100 г студено масло
- 1 домат
- 1/2 връзка див лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото