Начин на приготвяне:

1. За майонезата сипете жълтъците, оцета и гормицата в дълбока купа. Разбийте с миксер. Сипете олиото на тънка струйка, като едновременно с това разбивате. Сместа трябва да стане пухкава. Добавете настърганата кора на лайм и овкусете със сол и черен пипер.
2. За соса смесете в фино купичка настърган джинджифил, соев сос, мед, уасаби и нарязан на ситно пресен лук. Разбъркайте добре.
3. Нарежете филето от сьомга на малки кубчета и ги сложете в купа. Обелете и нарежете авокадото на малки кубчета. Лукът нарежете на ситно, а хрянът и чесънът настържете. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
4. Добавете 2-3 с.л. майонеза към сместа със сьомга и разбъркайте.
5. На дъното на високи чаши за мартини сипете по малко сос. Върху него сложете от рибата. Поръсете със сусам и нарязани ядки, панирани в уасаби.

Продукти

  • 200 г филе от сьомга
  • 1 ч.л. настърган чесън
  • 1 ч.л. настърган хрян
  • 0.5 стрък пресен лук
  • 1 авокадо
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 2 ч.л. настърган джинджифил
  • 2 ч.л. соев сос
  • 1 ч.л. течен мед
  • 1 ч.л. нарязан пресен лук
  • 1 ч.л. паста уасаби

За майонезата:

  • 2 жълтъка
  • 1.5 ч.л. дижонска горчица
  • 1.5 ч.л. бял винен оцет
  • сол и черен пипер
  • 0.5 лайм
  • настъргана кора
  • 250 мл олио

Допълнително:

  • 1 с.л. сусам
  • 1 с.л. ядки с уасаби

Свързани рецепти