Сьомга с портокалов сос
1. Нарежете рибата на 4 парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и със сока на половин портокал. Оставете рибата да престои 10 минути.
2. Сварете ориза и го оставете захлупен за 10-15 минути.
3. Нарежете зеленчуците на едро. В тиган с малко олио задушете първо гъбите и тиквичката, а след това добавете доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ориза и разбъркайте. накрая добавете щипка нарязан магданоз и малко соев сос. Разбъркайте.
4. В тиган с малко олио сложете парчетата риба откъм страната с кожата. Пържете от всяка страна по 3-4 минути. Щом обърнете парчетата риба, пуснете бучката масло. Щом маслото се разтопи, сложете 2-3 тънки кръгчета портокал. След малко фламбирайте с уискито и щом то се изпари излейте прецедения портокалов сок. Оставете соса да покъкри 3-4 минути.
4. Сервирайте ориз със зеленчуци с две парчета сьомга, полята с малко портокалов сос.

Продукти

  • За сьомгата:300 г филе от сьомга 0.5 портокал 1.5 портокал сок 50 мл уиски 20 г масло сол и черен пипер олиоЗа ориза със зеленчуци:250 г бял ориз 1 тиквичка 100 г гъби 100 г чери доматчета 1 с.л. нарязан магданоз 2 с.л. соев сос олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички