Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сьомга с портокалов сос

категория 0/5
1. Нарежете рибата на 4 парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и със сока на половин портокал. Оставете рибата да престои 10 минути.
2. Сварете ориза и го оставете захлупен за 10-15 минути.
3. Нарежете зеленчуците на едро. В тиган с малко олио задушете първо гъбите и тиквичката, а след това добавете доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ориза и разбъркайте. накрая добавете щипка нарязан магданоз и малко соев сос. Разбъркайте.
4. В тиган с малко олио сложете парчетата риба откъм страната с кожата. Пържете от всяка страна по 3-4 минути. Щом обърнете парчетата риба, пуснете бучката масло. Щом маслото се разтопи, сложете 2-3 тънки кръгчета портокал. След малко фламбирайте с уискито и щом то се изпари излейте прецедения портокалов сок. Оставете соса да покъкри 3-4 минути.
4. Сервирайте ориз със зеленчуци с две парчета сьомга, полята с малко портокалов сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович