Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибата на 4 парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер и със сока на половин портокал. Оставете рибата да престои 10 минути.
2. Сварете ориза и го оставете захлупен за 10-15 минути.
3. Нарежете зеленчуците на едро. В тиган с малко олио задушете първо гъбите и тиквичката, а след това добавете доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ориза и разбъркайте. накрая добавете щипка нарязан магданоз и малко соев сос. Разбъркайте.
4. В тиган с малко олио сложете парчетата риба откъм страната с кожата. Пържете от всяка страна по 3-4 минути. Щом обърнете парчетата риба, пуснете бучката масло. Щом маслото се разтопи, сложете 2-3 тънки кръгчета портокал. След малко фламбирайте с уискито и щом то се изпари излейте прецедения портокалов сок. Оставете соса да покъкри 3-4 минути.
4. Сервирайте ориз със зеленчуци с две парчета сьомга, полята с малко портокалов сос.

Продукти

За сьомгата:

  • 300 г филе от сьомга
  • 0.5 портокал
  • 1.5 портокал
  • сок
  • 50 мл уиски
  • 20 г масло
  • сол и черен пипер
  • олио

За ориза със зеленчуци:

  • 250 г бял ориз
  • 1 тиквичка
  • 100 г гъби
  • 100 г чери доматчета
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • 2 с.л. соев сос
  • олио

Свързани рецепти