Сьомга по тайландски с печени зеленчуци
Рецепта от: Мери Бери
1. За соса сипете в кана кокосовото мляко, къри пастата, обеления и нарязан на много ситно джинджифил, нарязаната на ситно люта чушка (без семки), както и смачканата с преса скилидка за чесън. Добавете рибния сос и сока от лайм. Разбъркайте добре.
2. В дълбока тава сложете почистените от семки и нарязани на едри парчета червени чушки, розичките карфиол и обеления и разрязан на половинки лук шалот. Поръсете с олио и течен мед. Овкусете със сол и черен пипер. Залейте с половината сос. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 15 минути.
3. Измийте и подсушете бейби тиквичките. Нарежете ги на едро и ги сложете в купа. Поръсете с олио и разбъркайте. След това ги добавете при зеленчуците, разбъркайте. Върху зеленчуците подредете филетата сьомга. Полейте с останалия сос и печете още 10 минути.
4. Сервирайте сьомгата по тайландски с печени зеленчуци веднага, поръсена с листенца тайландски босилек или кориандър.
Продукти
- 400 мл кокосово мляко
- 2 с.л. тайландска червена къри паста
- 1 червена люта чушка
- 1 скилидка чесън
- 6 см корен джинджифил
- 2 лайма, сок
- 2 ч.л. рибен сос
- 1 глава карфиол
- 2 червени чушки
- 3 глави бананов шалот
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. течен мед
- 150 г бейби тиквички
- 6 малки филета от сьомга (без кожата)
- 1 връзка тайландски босилек или кориандър
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол