Сьомга на фурна с подправки и юфка
1. В купа смесете доматеното пюре с пастата от хрян. Добавете 1 ч.л. соев сос и нарязаните на ситно магданоз /половината количество/ и мащерка и разбъркайте хубаво.
2. Нарежете филето сьомга на 4 еднакви парчета. Намажете всяко парче риба с приготвената паста, само от горната страна, върху месото. Подредете парчетата риба в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете за 10 минути на 180 градуса.
3. Залейте стъклената юфка с жореща вода в купа и я оставете 5 минути. След това я прецедете и измийте със студена вода. Върнете я в купата и добавете към нея нарязаната на кубчета червена чушка, останалия магданоз и половината нарязана мента. Овкусете със соев сос и сусамово олио и разбъркайте хубаво.
4. Запечете кедровите ядки в сух загрят тиган за 2 минути. В купа сложете руколата, нарязаната на кубчета жълта чушка и малко нарязана мента. Добавете запечените ядки и овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и сусамово олио. Разбъркайте.
5. Сервирайте в чиния салата с рукола, юфка и парче печена сьомга с коричка.

Продукти

  • За сьомгата:400 г филе от сьомга 0.25 връзка магданоз 2 стръка прясна мащерка 1 кутийка концентрирано доматено пюре 2 ч.л. хрянова паста 1 ч.л. соев сосЗа юфката:250 г оризова юфка 1 червена чушка 0.25 връзка магданоз 0.5 връзка прясна мента 1 с.л. сусамово олиоЗа салатата:4 с.л. кедрови ядки 2 жълти чушки 300 г рукола сол и черен пипер лимонов сок 1 с.л. сусамово олио 0.5 връзка прясна мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички