Начин на приготвяне:
1. В купа смесете доматеното пюре с пастата от хрян. Добавете 1 ч.л. соев сос и нарязаните на ситно магданоз /половината количество/ и мащерка и разбъркайте хубаво.
2. Нарежете филето сьомга на 4 еднакви парчета. Намажете всяко парче риба с приготвената паста, само от горната страна, върху месото. Подредете парчетата риба в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете за 10 минути на 180 градуса.
3. Залейте стъклената юфка с жореща вода в купа и я оставете 5 минути. След това я прецедете и измийте със студена вода. Върнете я в купата и добавете към нея нарязаната на кубчета червена чушка, останалия магданоз и половината нарязана мента. Овкусете със соев сос и сусамово олио и разбъркайте хубаво.
4. Запечете кедровите ядки в сух загрят тиган за 2 минути. В купа сложете руколата, нарязаната на кубчета жълта чушка и малко нарязана мента. Добавете запечените ядки и овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и сусамово олио. Разбъркайте.
5. Сервирайте в чиния салата с рукола, юфка и парче печена сьомга с коричка.
2. Нарежете филето сьомга на 4 еднакви парчета. Намажете всяко парче риба с приготвената паста, само от горната страна, върху месото. Подредете парчетата риба в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги изпечете за 10 минути на 180 градуса.
3. Залейте стъклената юфка с жореща вода в купа и я оставете 5 минути. След това я прецедете и измийте със студена вода. Върнете я в купата и добавете към нея нарязаната на кубчета червена чушка, останалия магданоз и половината нарязана мента. Овкусете със соев сос и сусамово олио и разбъркайте хубаво.
4. Запечете кедровите ядки в сух загрят тиган за 2 минути. В купа сложете руколата, нарязаната на кубчета жълта чушка и малко нарязана мента. Добавете запечените ядки и овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и сусамово олио. Разбъркайте.
5. Сервирайте в чиния салата с рукола, юфка и парче печена сьомга с коричка.
Продукти
За сьомгата:
- 400 г филе от сьомга
- 0.25 връзка магданоз
- 2 стръка прясна мащерка
- 1 кутийка концентрирано доматено пюре
- 2 ч.л. хрянова паста
- 1 ч.л. соев сос
За юфката:
- 250 г оризова юфка
- 1 червена чушка
- 0.25 връзка магданоз
- 0.5 връзка прясна мента
- 1 с.л. сусамово олио
За салатата:
- 4 с.л. кедрови ядки
- 2 жълти чушки
- 300 г рукола
- сол и черен пипер
- лимонов сок
- 1 с.л. сусамово олио
- 0.5 връзка прясна мента