Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Синия с телешко

категория 0/5
1. В купичка разбъркайте тахана с малко вода и с лимоновия сок, като ги добавяте постепенно, за да получите консистенция на сос. Овкусете с малко сол и черен пипер.
2.  Нарежете сладката чушка на кубчета, а лютата - на ситно. Нарежете лука и чесъна на ситно.
3. Загрейте плитка тенджера с дебело дъно и сипете 1-2 с.л. зехтин в нея. Запържете кедровите ядки до златисто.
4. Добавете нарязаните лук, чесън и чушки и ги запържете. Овкусете със сместа от подправки. добавете каймата и я запържете като я разделяте на ситно. Поръсете пушен червен пипер.
5. Щом каймата е готова, полейте тахановия сос отгоре. Поръсете и сусам. Захлупете тенджерата и гответе 5 минути.
6. Накрая поръсете с нарязан магданоз и още пушен червен пипер.
7. Поднесете синията с доматена салата и хляб.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар