Синия с телешко

Синия с телешко

Начин на приготвяне:

1. В купичка разбъркайте тахана с малко вода и с лимоновия сок, като ги добавяте постепенно, за да получите консистенция на сос. Овкусете с малко сол и черен пипер.
2.  Нарежете сладката чушка на кубчета, а лютата - на ситно. Нарежете лука и чесъна на ситно.
3. Загрейте плитка тенджера с дебело дъно и сипете 1-2 с.л. зехтин в нея. Запържете кедровите ядки до златисто.
4. Добавете нарязаните лук, чесън и чушки и ги запържете. Овкусете със сместа от подправки. добавете каймата и я запържете като я разделяте на ситно. Поръсете пушен червен пипер.
5. Щом каймата е готова, полейте тахановия сос отгоре. Поръсете и сусам. Захлупете тенджерата и гответе 5 минути.
6. Накрая поръсете с нарязан магданоз и още пушен червен пипер.
7. Поднесете синията с доматена салата и хляб.

Продукти

 

  • 0.5 ч.ч. сусамов тахан
  • вода
  • 2 глави лук
  • 1 червена чушка
  • 0.5 червена люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин
  • 30 г кедрови ядки
  • 2 ч.л. бахарат
  • 500 г телешка кайма
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. сусам
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 лимон

Свързани рецепти