Сингапурски спагети
1. Начупете оризовите спагети, за да станат по-къси и ги сложете в купа. Залейте ги с вряла вода и ги захлупете.
2. Обелете скилидката чесън и я нарежете на ситно. Обелете корена джинджифил и го нарежете на тънки ивички. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на ситно. Запържете продуктите в добре загрят тиган с 3-4 с.л. олио за 3 минути. Добавете куркумата и кърито и разбъркайте, за да се запържат.
3. Добавете нарязания на кръгчета праз и чушките, нарязани на кубчета. Разбъркайте и задушавайте още 5 минути. След това добавете кълновете, нарязаната на малки ивички шунка и скаридите. Гответе още 2 минути.
4. Накрая добавете прецедените оризови спагети и разбъркайте много добре.
5. В купа разбийте яйцата с щипка сол и капка олио. Изпържете ги като омлет, от двете страни. Завийте омлета на руло и го нарежете на ивички.
6. Сервирайте спагети със зеленчуци, шунка и скариди, а върху тях подредете пържени яйца.

Продукти

  • 250 г оризови спагети 1 червена люта чушка 2 см джинджифил 1 скилидка чесън 2 големи червени чушки 1 стрък праз олио 2 ч.л. куркума 2 ч.л. къри 120 г бобови кълнове 250 г дребни скариди 125 г варена шунка 4 яйца сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички