Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото месо и лука на ленти. Сгорещете олио в тенджера и запържете лука и парчетата месо докато си променят цвета. След това добавете малко гореща вода и оставете месото да къкри до почти пълна готовност.
2. Изпечете червени чушки. Задушете ги  в тенджера или хартиена торбичка за 10-15 минути и ги обелете.
3. Измийте патладжаните, отрежете дръжките и върховете им и ги обелете като зебра. Нарежете ги на кръгчета. Поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят в гевгир за десетина минути, след това ги измийте и ги подсушете със салфетка.
3. Сгорещете 500 мл олио в дълбок тиган. Изпържете първо патладжаните, а след това и печените червени чушки, като всеки път отцеждате излишната мазнина върху салфетка.
4. Сложете месото и лука в гювеч, овкусете със сол и черен пипер, разпределете две от скилидките чесън, нарязани на филийки, поръсете с червен пипер, поставете патладжаните, отново посолете, и сложете накъсаните на ленти чушки.
5. В купа настържете доматите, прибавете останалите две скилидки чесън, нарязани на ситно, поръсете с малко сол и залейте ястието. Накрая полейте с малко зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути.  Махнете капака и печете още 10 минути. След като извадите от фурната, поръсете със свеж магданоз.

Продукти

  • 700 г телешки джолан
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 2 патладжана
  • 10 печени чушки
  • 3 домата
  • 1 връзка магданоз
  • олио за пържене
  • зехтин

Свързани рецепти