Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Швейцарска черешова торта

категория 0/5
1. За блата разтопете маслото. Разбийте белтъците с половината захар докато се образуват върхове. Разбийте жълтъците на ръка с останалата захар на водна баня. Добавете първо малка част от разбитите белтъци към разбитите жълтъци и разбъркайте внимателно. След това добавете и останалите белтъци на още два пъти. Добавете и и брашното - на две части, а накрая разтопеното масло. Бъркайте със силиконова шпатула само колкото да се смесят продуктите.
2. Постелете кръгла тавичка с хартия за печене и изсипете в нея сместа за блата. Загладете я и я изпечете за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3. За допълнителните хрупкави блатове разбийте белтъците с 1/3 част от захарта до получаването на върхове. Смелете фино бадемите в блендер. Добавете захарта и отново смелете. Добавете сухата смес на два пъти към разбитите белтъци. Само ги смесете с няколко движения и ги прехвърлете в пош без накрайник. Очертайте си два кръга, по формата в която сте изпекли блата върху хартия за печене. Постелете хартията в плоска тава и шприцовайте кръговете, като започнете от средата навън. Ако са се образували дупки, попълнете ги със сместа. Изпечете целувчените блатове за 10 минути на 180 градуса.
4. Направете сладкарски крем и го оставете да се охлади. Отделно разбийте маслото с миксер до пухкавост, а след това добавете и пудрата захар и продължете разбиването до смесването им. Добавете студения сладкарски крем и разбийте докато се смесят. Може да добавите 50 мл черешов ликьор.
5. Сварете захарен сироп докато той започне да се пени /121 градуса/. Дръпнете го от котлона и добавете черешовия ликьор. С четчица нанесете тази смес върху мекия блат. Нанасяйте докато блата вече не може да поема повече течност.
6. Върху поднос сложете единия хрупкав целувчен блат. Нанесете от масления крем и го загладете. Поставете мекия блат отгоре. Нанесете от масления крем, загладете. Поставете втория хрупкав блат. Нанесете останалия крем върху цялата торта отвън и загладете.
7. Нанесете по борда на тортата запечени филирани бадеми. Поставете тортата върху поднос. Поръсете с малко пудра захар. С нож направете диагонални черти върху тортата.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен