Шведски майсторски тарталети
1. В купа смесете брашното с бакпулвера, солта и черния пипер и разбъркайте хубаво.
2. В друга купа смесете яйцата, киселото мляко и олиото. Разбъркайте.
3. Добавете течната към суха смес и разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно лук и копър и само леко разбъркайте.
4. Напълнете кошничките със сместа. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
5. За соса нарежете много на ситно червения лук, киселите краставички и копъра. Сложете ги в купа, добавете сметана и овкусете с черен пипер. Разбъркайте.
6. Върху всяка тарталета поставете по едно парче пушена сьомга, нагънато. Отгоре сложете 1 с.л. сметанов сос, а отгоре - 1 скарида.

Продукти

  • За тарталетите:2 бр. големи яйца 300 мл кисело мляко 80 мл слънчогледово олио 0.5 ч.л. сол 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер 250 г пълнозърнесто брашно 9 г бакпулвер 1 глава червен лук 0.5 връзка копърЗа сметановия сос:1 глава червен лук 2 бр. кисели краставички 2 стръка копър 250 г заквасена сметана 0.5 ч.л. прясно смлян черен пиперЗа гарниране:400 г пушена сьомга 12 бр. големи скариди 12 стръка копър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички