Шведски майсторски тарталети
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа смесете брашното с бакпулвера, солта и черния пипер и разбъркайте хубаво.
2. В друга купа смесете яйцата, киселото мляко и олиото. Разбъркайте.
3. Добавете течната към суха смес и разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно лук и копър и само леко разбъркайте.
4. Напълнете кошничките със сместа. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
5. За соса нарежете много на ситно червения лук, киселите краставички и копъра. Сложете ги в купа, добавете сметана и овкусете с черен пипер. Разбъркайте.
6. Върху всяка тарталета поставете по едно парче пушена сьомга, нагънато. Отгоре сложете 1 с.л. сметанов сос, а отгоре - 1 скарида.
2. В друга купа смесете яйцата, киселото мляко и олиото. Разбъркайте.
3. Добавете течната към суха смес и разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно лук и копър и само леко разбъркайте.
4. Напълнете кошничките със сместа. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
5. За соса нарежете много на ситно червения лук, киселите краставички и копъра. Сложете ги в купа, добавете сметана и овкусете с черен пипер. Разбъркайте.
6. Върху всяка тарталета поставете по едно парче пушена сьомга, нагънато. Отгоре сложете 1 с.л. сметанов сос, а отгоре - 1 скарида.
Продукти
- За тарталетите:2 бр. големи яйца 300 мл кисело мляко 80 мл слънчогледово олио 0.5 ч.л. сол 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер 250 г пълнозърнесто брашно 9 г бакпулвер 1 глава червен лук 0.5 връзка копърЗа сметановия сос:1 глава червен лук 2 бр. кисели краставички 2 стръка копър 250 г заквасена сметана 0.5 ч.л. прясно смлян черен пиперЗа гарниране:400 г пушена сьомга 12 бр. големи скариди 12 стръка копър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад