Начин на приготвяне:
1. В купа смесете брашното с бакпулвера, солта и черния пипер и разбъркайте хубаво.
2. В друга купа смесете яйцата, киселото мляко и олиото. Разбъркайте.
3. Добавете течната към суха смес и разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно лук и копър и само леко разбъркайте.
4. Напълнете кошничките със сместа. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
5. За соса нарежете много на ситно червения лук, киселите краставички и копъра. Сложете ги в купа, добавете сметана и овкусете с черен пипер. Разбъркайте.
6. Върху всяка тарталета поставете по едно парче пушена сьомга, нагънато. Отгоре сложете 1 с.л. сметанов сос, а отгоре - 1 скарида.
2. В друга купа смесете яйцата, киселото мляко и олиото. Разбъркайте.
3. Добавете течната към суха смес и разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно лук и копър и само леко разбъркайте.
4. Напълнете кошничките със сместа. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
5. За соса нарежете много на ситно червения лук, киселите краставички и копъра. Сложете ги в купа, добавете сметана и овкусете с черен пипер. Разбъркайте.
6. Върху всяка тарталета поставете по едно парче пушена сьомга, нагънато. Отгоре сложете 1 с.л. сметанов сос, а отгоре - 1 скарида.
Продукти
За тарталетите:
- 2 бр. големи яйца
- 300 мл кисело мляко
- 80 мл слънчогледово олио
- 0.5 ч.л. сол
- 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 250 г пълнозърнесто брашно
- 9 г бакпулвер
- 1 глава червен лук
- 0.5 връзка копър
За сметановия сос:
- 1 глава червен лук
- 2 бр. кисели краставички
- 2 стръка копър
- 250 г заквасена сметана
- 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер
За гарниране:
- 400 г пушена сьомга
- 12 бр. големи скариди
- 12 стръка копър