Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното с бакпулвера, солта и черния пипер и разбъркайте хубаво.
2. В друга купа смесете яйцата, киселото мляко и олиото. Разбъркайте.
3. Добавете течната към суха смес и разбъркайте. Добавете нарязаните на ситно лук и копър и само леко разбъркайте.
4. Напълнете кошничките със сместа. Печете тарталетите на 180 градуса 25 минути.
5. За соса нарежете много на ситно червения лук, киселите краставички и копъра. Сложете ги в купа, добавете сметана и овкусете с черен пипер. Разбъркайте.
6. Върху всяка тарталета поставете по едно парче пушена сьомга, нагънато. Отгоре сложете 1 с.л. сметанов сос, а отгоре - 1 скарида.

Продукти

За тарталетите:

  • 2 бр. големи яйца
  • 300 мл кисело мляко
  • 80 мл слънчогледово олио
  • 0.5 ч.л. сол
  • 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 250 г пълнозърнесто брашно
  • 9 г бакпулвер
  • 1 глава червен лук
  • 0.5 връзка копър

За сметановия сос:

  • 1 глава червен лук
  • 2 бр. кисели краставички
  • 2 стръка копър
  • 250 г заквасена сметана
  • 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер

За гарниране:

  • 400 г пушена сьомга
  • 12 бр. големи скариди
  • 12 стръка копър

Свързани рецепти