Начин на приготвяне:
1. В купа смесете всички съставки за тестото и разбъркайте с ръка. След като омесите тестото го разточете на тънко с помощта на точилка.
2. Намаслете кръгла регулираща се форма за торта. Поставете разточеното тесто така, че да покрие дъното и стените на формата и отстранете излишното с помощта на нож.
3. Нарежете на кръгчета небелените варени картофи, а лука на полумесеци и ги наредете върху тестото. Поръсете с настъргания кашкавал и нарязания магданоз.
4. В купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера и я излейте върху киша. Изпечете киша за около 1 час на 180 градуса.
5. Отстранете ринга на формата и разрежете киша на парчета. Може да го поднесете както топъл, така и студен.
2. Намаслете кръгла регулираща се форма за торта. Поставете разточеното тесто така, че да покрие дъното и стените на формата и отстранете излишното с помощта на нож.
3. Нарежете на кръгчета небелените варени картофи, а лука на полумесеци и ги наредете върху тестото. Поръсете с настъргания кашкавал и нарязания магданоз.
4. В купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера и я излейте върху киша. Изпечете киша за около 1 час на 180 градуса.
5. Отстранете ринга на формата и разрежете киша на парчета. Може да го поднесете както топъл, така и студен.
Продукти
За тестото:
- 50 г масло
- 400 г брашно с набухвател
- 150 мл прясно мляко
- 1 ч.л. сол
За пълнежа:
- 10 сварени картофа
- 1 връзка магданоз
- 250 г настърган кашкавал
- 2 яйца
- 240 мл сметана
- сол и черен пипер
- 2 глави лук