Шведски картофен киш
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа смесете всички съставки за тестото и разбъркайте с ръка. След като омесите тестото го разточете на тънко с помощта на точилка.
2. Намаслете кръгла регулираща се форма за торта. Поставете разточеното тесто така, че да покрие дъното и стените на формата и отстранете излишното с помощта на нож.
3. Нарежете на кръгчета небелените варени картофи, а лука на полумесеци и ги наредете върху тестото. Поръсете с настъргания кашкавал и нарязания магданоз.
4. В купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера и я излейте върху киша. Изпечете киша за около 1 час на 180 градуса.
5. Отстранете ринга на формата и разрежете киша на парчета. Може да го поднесете както топъл, така и студен.
2. Намаслете кръгла регулираща се форма за торта. Поставете разточеното тесто така, че да покрие дъното и стените на формата и отстранете излишното с помощта на нож.
3. Нарежете на кръгчета небелените варени картофи, а лука на полумесеци и ги наредете върху тестото. Поръсете с настъргания кашкавал и нарязания магданоз.
4. В купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера и я излейте върху киша. Изпечете киша за около 1 час на 180 градуса.
5. Отстранете ринга на формата и разрежете киша на парчета. Може да го поднесете както топъл, така и студен.
Продукти
- За тестото:50 г масло 400 г брашно с набухвател 150 мл прясно мляко 1 ч.л. солЗа пълнежа:10 сварени картофа 1 връзка магданоз 250 г настърган кашкавал 2 яйца 240 мл сметана сол и черен пипер 2 глави лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото