Щрудел с месо

Щрудел с месо

Начин на приготвяне:

Запържваме каймата без сол и подправки, да стане на дребни късчета. Слагаме морковите за гарнитурата в сгорещено масло, добавяме вода, мед, сол и много черен пипер и задушаваме, докато се изпари водата. Пресипваме каймата в купа и добавяме цели маслини, стафиди и едро настъргана тиква. Ако сместа е влажна, може да се добави галета. Може да се добави канела и черен пипер. Накрая слагаме дълги парчета твърд вид кашкавал.
Мажем кора с пречистено масло (разтопява се и се отстранява бялата пяна), върху нея слагаме втора. Изсипваме от плънката, навиваме на руло и загъваме краищата към средата. Печем щрудела 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднасяме със задушените моркови.

Продукти

  • 1 пакет точени кори
  • 300 г пречистено масло
  • 600 г кайма
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка червен пипер
  • 150 г стафиди
  • 100 г зелени маслини
  • 100 г черни маслини
  • 2 с.л. галета
  • 400 г настъргана тиква
  • 300 г полутвърд кашкавал
  • 600 г моркови
  • 100 мл вода
  • 60 г мед

Свързани рецепти