Щрудел с месо
Запържваме каймата без сол и подправки, да стане на дребни късчета. Слагаме морковите за гарнитурата в сгорещено масло, добавяме вода, мед, сол и много черен пипер и задушаваме, докато се изпари водата. Пресипваме каймата в купа и добавяме цели маслини, стафиди и едро настъргана тиква. Ако сместа е влажна, може да се добави галета. Може да се добави канела и черен пипер. Накрая слагаме дълги парчета твърд вид кашкавал.
Мажем кора с пречистено масло (разтопява се и се отстранява бялата пяна), върху нея слагаме втора. Изсипваме от плънката, навиваме на руло и загъваме краищата към средата. Печем щрудела 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднасяме със задушените моркови.

Продукти

  • 1 пакет точени кори 300 г пречистено масло 600 г кайма 1 щипка сол 1 щипка червен пипер 150 г стафиди 100 г зелени маслини 100 г черни маслини 2 с.л. галета 400 г настъргана тиква 300 г полутвърд кашкавал 600 г моркови 100 мл вода 60 г мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички