Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Щрудел с месо

категория 0/5
Запържваме каймата без сол и подправки, да стане на дребни късчета. Слагаме морковите за гарнитурата в сгорещено масло, добавяме вода, мед, сол и много черен пипер и задушаваме, докато се изпари водата. Пресипваме каймата в купа и добавяме цели маслини, стафиди и едро настъргана тиква. Ако сместа е влажна, може да се добави галета. Може да се добави канела и черен пипер. Накрая слагаме дълги парчета твърд вид кашкавал.
Мажем кора с пречистено масло (разтопява се и се отстранява бялата пяна), върху нея слагаме втора. Изсипваме от плънката, навиваме на руло и загъваме краищата към средата. Печем щрудела 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднасяме със задушените моркови.
За деца:
да
За вегетарианци:
не