Начин на приготвяне:
Запържваме каймата без сол и подправки, да стане на дребни късчета. Слагаме морковите за гарнитурата в сгорещено масло, добавяме вода, мед, сол и много черен пипер и задушаваме, докато се изпари водата. Пресипваме каймата в купа и добавяме цели маслини, стафиди и едро настъргана тиква. Ако сместа е влажна, може да се добави галета. Може да се добави канела и черен пипер. Накрая слагаме дълги парчета твърд вид кашкавал.
Мажем кора с пречистено масло (разтопява се и се отстранява бялата пяна), върху нея слагаме втора. Изсипваме от плънката, навиваме на руло и загъваме краищата към средата. Печем щрудела 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднасяме със задушените моркови.
Мажем кора с пречистено масло (разтопява се и се отстранява бялата пяна), върху нея слагаме втора. Изсипваме от плънката, навиваме на руло и загъваме краищата към средата. Печем щрудела 5 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднасяме със задушените моркови.
Продукти
- 1 пакет точени кори
- 300 г пречистено масло
- 600 г кайма
- 1 щипка сол
- 1 щипка червен пипер
- 150 г стафиди
- 100 г зелени маслини
- 100 г черни маслини
- 2 с.л. галета
- 400 г настъргана тиква
- 300 г полутвърд кашкавал
- 600 г моркови
- 100 мл вода
- 60 г мед