Щройселталери

Щройселталери

Начин на приготвяне:

1. Сипете млякото в тенджерка, поръсете маята върху него и го затоплете леко.
2. Изсипете брашното върху плота, поръсете го със сол, разбъркайте. Направете кладенче в брашното и в него добавете захарта, маслото, разбитото яйце и млякото с маята. Постепенно омесете тесто. Оформете го на топка и го оставете покрито да втасва на топло.
3. За трохите смесете брашното, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта  нарязаното на кубчета масло. С ръце претрийте продуктите с ръце, но без натиск, до получаването на маслени трохи.
4. Разделете тестото на 6 равни парчета. Разточете всяко парче на питка. Поставете сладките в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете ги с маслените трохи. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса 18 минути.
5. В купичка сипете пудра захар и добавете малко студена вода. Разбъркайте до гладкост. Добавете още вода до получаването на полутечна гладка глазура. Намажете топлите сладки с глазура с помощта на четка.

Продукти

  • 70 мл прясно мляко
  • 0.5 пакетче суха мая
  • 150 г брашно
  • щипка сол
  • 30 г захар
  • 25 г масло
  • 0.5 яйце

За трохите:

  • 0.5 шушулка ванилия
  • 250 г брашно
  • 200 г масло
  • 200 г захар

За глазурата:

  • 3 с.л. пудра захар
  • вода

Свързани рецепти