Начин на приготвяне:
1. За тестото сипете брашното на плота и поръсете бакпулвера върху него. Направете кладенче в брашното и в него поставете маслото, крема сиренето, оцета и водата. Омесете меко тесто. Ако е необходима още вода, добавете няколко капки. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
2. Намажете с масло плитка форма за пай /с къдрави стени и подвижно дъно/. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. Поставете го във формата, напаснете го и изрежете излишното. Надупчете дъното с вилица.
3. За трохите смесете върху плота брашното, кафявата захар, подправките и солта. Добавете студеното масло на кубчета и претривайте продуктите с ръце докато не се получат трохи. Разпределете трохите върху тестото.
4. В купа разбъркайте яйцата с меласата. В тенджерка затоплете водата и добавете бакпулвера. Бъркайте докато той се разтвори напълно. Изсипете топлата вода при яйцата и бъркайте енергично. Изсипете течната смес върху трохите, като се стараете да е равномерно. Печете пай 40 минути в предварително загрята фурна на 190 минути.
2. Намажете с масло плитка форма за пай /с къдрави стени и подвижно дъно/. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. Поставете го във формата, напаснете го и изрежете излишното. Надупчете дъното с вилица.
3. За трохите смесете върху плота брашното, кафявата захар, подправките и солта. Добавете студеното масло на кубчета и претривайте продуктите с ръце докато не се получат трохи. Разпределете трохите върху тестото.
4. В купа разбъркайте яйцата с меласата. В тенджерка затоплете водата и добавете бакпулвера. Бъркайте докато той се разтвори напълно. Изсипете топлата вода при яйцата и бъркайте енергично. Изсипете течната смес върху трохите, като се стараете да е равномерно. Печете пай 40 минути в предварително загрята фурна на 190 минути.
Продукти
За тестото:
- 220 г брашно
- 100 г масло
- 100 г крема сирене
- 4 ч.л. студена вода
- 1 с.л. оцет
За трохите:
- 120 г брашно
- 90 г тъмнокафява захар
- 1 ч.л. канела
- щипка смлян джинджифил
- щипка смляно индийско орехче
- щипка сол
- 100 г студено масло
За соса:
- 120 мл вода
- 3.5 г бакпулвер
- 2 яйца
- 120 г течна меласа