Шуфлай пай
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото сипете брашното на плота и поръсете бакпулвера върху него. Направете кладенче в брашното и в него поставете маслото, крема сиренето, оцета и водата. Омесете меко тесто. Ако е необходима още вода, добавете няколко капки. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.
2. Намажете с масло плитка форма за пай /с къдрави стени и подвижно дъно/. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. Поставете го във формата, напаснете го и изрежете излишното. Надупчете дъното с вилица.
3. За трохите смесете върху плота брашното, кафявата захар, подправките и солта. Добавете студеното масло на кубчета и претривайте продуктите с ръце докато не се получат трохи. Разпределете трохите върху тестото.
4. В купа разбъркайте яйцата с меласата. В тенджерка затоплете водата и добавете бакпулвера. Бъркайте докато той се разтвори напълно. Изсипете топлата вода при яйцата и бъркайте енергично. Изсипете течната смес върху трохите, като се стараете да е равномерно. Печете пай 40 минути в предварително загрята фурна на 190 минути.
2. Намажете с масло плитка форма за пай /с къдрави стени и подвижно дъно/. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 3 мм. Поставете го във формата, напаснете го и изрежете излишното. Надупчете дъното с вилица.
3. За трохите смесете върху плота брашното, кафявата захар, подправките и солта. Добавете студеното масло на кубчета и претривайте продуктите с ръце докато не се получат трохи. Разпределете трохите върху тестото.
4. В купа разбъркайте яйцата с меласата. В тенджерка затоплете водата и добавете бакпулвера. Бъркайте докато той се разтвори напълно. Изсипете топлата вода при яйцата и бъркайте енергично. Изсипете течната смес върху трохите, като се стараете да е равномерно. Печете пай 40 минути в предварително загрята фурна на 190 минути.
Продукти
- За тестото:220 г брашно 100 г масло 100 г крема сирене 4 ч.л. студена вода 1 с.л. оцетЗа трохите:120 г брашно 90 г тъмнокафява захар 1 ч.л. канела щипка смлян джинджифил щипка смляно индийско орехче щипка сол 100 г студено маслоЗа соса:120 мл вода 3.5 г бакпулвер 2 яйца 120 г течна меласа
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад