Шотландски палачинки
Рецепта от: Мери Бери
1. Сипете брашното в голяма купа и добавете бакпулвера и захарта. Разбъркайте.
2. Направете кладенче в брашното и чукнете яйцето, добавете и половината прясно мляко. Разбъркайте до гладкост. Добавете фино настърганата кора на портокала и разбъркайте отново. След това добавете останалото прясно мляко. Разбъркайте до хомогенност.
3. Сипете малко олио в тиган с незалепващо покритие и загрейте на умерен огън. Сипете 1 с.л. от сместа и оформете малка палачинка. Пържете по 3 палачинки наведнъж. Щом се появят балончета по повърхността, обърнете и пържете още 2 минути.
4. Поднесете палачинките с лъжица кисело мляко, шепа боровинки и малини и кленов сироп.
Продукти
- 175 г брашно с набухвател
- 1 ч.л. бакпулвер
- 40 г захар
- 1 малък портокал, настъргана кора
- 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
- 200 мл прясно мляко
- олио
- кленов сироп или мед
- боровинки и малини
- кисело мляко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем