Шотландски маслени сладки

Шотландски маслени сладки

Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот сложете студеното, нарязано на кубчета, масло, двата вида брашно, захарта, солта и ваниловия екстракт. Разбъркайте до образуването на трохи. Добавете 1-2 капки леденостудена вода и разбъркайте отново, до слепяването на продуктите.
2. Извадете тестото върху студен, набрашнен плот. Разточете го на лист с дебелина на монета. С помощта на формичка сърце изрежете 24 бисквити. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 12 минути.
3. Докато са топли бисквитите, с помощта на малко рингче изрежете кръгчета по средата на 12 бисквити.
4. В купа сложете конфитюра от малини ид обавете лиминовоия сок капка по капка, като разбърквате.
5. След като бисквитите изстинат, сложете по 1 ч.л. от малиновия конфитюр върху бисквита без дупка и захлупете с бисквита с дупка. Поръсете слепените бисквити с пудра захар.

Продукти

За тестото:

  • 100 г безсолно масло
  • 100 г захар
  • 50 г оризово брашно
  • 100 г брашно
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 120 г конфитюр от малини
  • 1 ч.л. лимоно всок
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти