Описание:

1. С помощта на миксер разбийте мекото масло в голяма купа, до кремообразност. Добавете пудрата захар и разбийте отново. Добавете ваниловата паста и разбъркайте.

2. В купа пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте. Добавете брашното, като го добавяте лъжица по лъжица, без да спирате разбиването.

3. Извадете половината тесто и го разделете на две равни части. Увийте всяка част в прозрачно фолио, като го оформите на плосък правоъгълник.

4. В чаша смесете разтворимото кафе с 2 с.л. топла вода и разбъркайте. Добавете и какаото и разбъркайте. Добавете сместа към останалото тесто и разбийте до хомогенност. Извадете тестото и го разделете на две равни части. Увийте всяка част в прозрачно фолио, като го оформите на плосък правоъгълник. 

5. Разточете всеки правоъгълник тесто - и шоколадов, и ванилен, като развиете фолиото и поставите лист хартия за печене върху тестото. Разточеното тесто трябва да е с приблизителни размери 35х25 см. След това обърнете разточените листове, да легнат върху хартията за печене и отстранете фолиото от горната им страна. Поставете ванилен правоъгълник тесто върху шоколадов, върху него шоколадов и накрая отново ванилен, като отстранявате хартията за печене от всеки лист. Накрая притиснете пластовете като минете с точилка. Навийте тестото на стегнато руло откъм късата страна. Поставете в хладилник поне за 1 час.

6. Развийте тестото и го нарежете на филии с дебелина 6 мм. Подредете бисквитите легнали в тава, постлана с хартия за печене. За да получите форма на пънчета, подредете отрязаните кръгчета между два листа хартия за печене и разточете леко с помощта на точилка. Печете бисквитите в предварително загрята фурна нан 160 градуса 8-10 минути.

7. Разтопете млечния шоколад на водна баня. Смелете на едро язките шамфъстък. Потопете единия край на всяка бисквита в разтопен шоколад, а след това в шамфъстък. Оставете бисквитите на стайна температура за 10 минути.

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 220 г безсолно масло
  • 1 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.л. ванилов естракт
  • 3 с.л. какао
  • 1/2 ч.л. разтворимо кафе
  • 85 г млечен шоколад
  • 1/4 ч.ч. нарязани сурови ядки шамфъстък

Свързани рецепти