Шоколадово-ванилени маслени бисквити
Рецепта от: Марта Стюарт
Шоколадово-ванилените маслени бисквити се приготвят от разделено на две маслено тесто. Към едната част се добавя ванилия, а към другата - какао и кафе.
Продукти
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сол
- 220 г безсолно масло
- 1 1/2 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.л. ванилов естракт
- 3 с.л. какао
- 1/2 ч.л. разтворимо кафе
- 85 г млечен шоколад
- 1/4 ч.ч. нарязани сурови ядки шамфъстък
Начин на приготвяне:
- 1. С помощта на миксер разбийте мекото масло в голяма купа, до кремообразност. Добавете пудрата захар и разбийте отново. Добавете ваниловата паста и разбъркайте.
- 2. В купа пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте. Добавете брашното, като го добавяте лъжица по лъжица, без да спирате разбиването.
- 3. Извадете половината тесто и го разделете на две равни части. Увийте всяка част в прозрачно фолио, като го оформите на плосък правоъгълник.
- 4. В чаша смесете разтворимото кафе с 2 с.л. топла вода и разбъркайте. Добавете и какаото и разбъркайте. Добавете сместа към останалото тесто и разбийте до хомогенност. Извадете тестото и го разделете на две равни части. Увийте всяка част в прозрачно фолио, като го оформите на плосък правоъгълник.
- 5. Разточете всеки правоъгълник тесто - и шоколадов, и ванилен, като развиете фолиото и поставите лист хартия за печене върху тестото. Разточеното тесто трябва да е с приблизителни размери 35х25 см. След това обърнете разточените листове, да легнат върху хартията за печене и отстранете фолиото от горната им страна. Поставете ванилен правоъгълник тесто върху шоколадов, върху него шоколадов и накрая отново ванилен, като отстранявате хартията за печене от всеки лист. Накрая притиснете пластовете като минете с точилка. Навийте тестото на стегнато руло откъм късата страна. Поставете в хладилник поне за 1 час.
- 6. Развийте тестото и го нарежете на филии с дебелина 6 мм. Подредете бисквитите легнали в тава, постлана с хартия за печене. За да получите форма на пънчета, подредете отрязаните кръгчета между два листа хартия за печене и разточете леко с помощта на точилка. Печете бисквитите в предварително загрята фурна нан 160 градуса 8-10 минути.
- 7. Разтопете млечния шоколад на водна баня. Смелете на едро язките шамфъстък. Потопете единия край на всяка бисквита в разтопен шоколад, а след това в шамфъстък. Оставете бисквитите на стайна температура за 10 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Мери Бери
Три вида бисквити
Рецепти Марта Стюарт
Тънки джинджифилови бисквити с меласа
Рецепти Марта Стюарт
Бисквити венчета
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад