Шоколадово съзвучие

Шоколадово съзвучие

Подготовка

1. Разбийте на пухкав крем маслото със захарта. Прибавете един по един жълтъците, настъргания шоколад и млякото.
2. Пресейте брашното заедно с набухвателите, ванилията и какаото. Добавете го към маслената смес. Накрая внимателно прибавете и разбитите на сняг белтъци. 3. Намажете с масло правоъгълна кексова форма и я поръсете с брашно. Сипете тестото и изпечете кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна.
4. След като сладкишът изстине го нарежете на филийки.
5. За ганаша затоплете до кипване сметаната. Дръпнете я от огъня и прибавете начупени

Продукти

  • 125 г меко масло
  • 200 г пудра захар
  • 4 яйца
  • 100 г настърган шоколад
  • 200 мл прясно мляко
  • 280 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 0.25 ч.л. сода бикарбонат
  • 3 с.л. какао
  • 2 пакетчета ванилия

За крема:

  • 300 мл течна сметана без захар
  • 200 г натурален шоколад
  • 1 пакетче ванилия

Свързани рецепти