Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шоколадово парфе в портокал

Стъпки

  1. Prev1/7Next

    1. Разрежете портокалите на 2 половини, изцедете ги и ги почистете от вътрешността.
    2. Направете пръстени от хартия за печене или ацетатана хартия, поставете ги в изчистените портокали и фиксирайте краищата им с кламер. Височината на всеки пръстен трябва да е с 2 см.по-висока от портокала.
  2. Prev2/7Next

    3. Редуцирайте изцеденият сок и ликьора до 50 мл. Оставете да се охлади. Стопете шоколада на водна баня.
  3. Prev3/7Next

    4. Белтъците разбийте на сняг като постепенно добавяте захарта.
    5. Разбийте на крем жълтъците и сгъстеният портокалов сок.
    6. Прибавете шоколада, след това разбитата на сняг сметана и накрая - белтъците.
  4. Prev4/7Next

    7. Разпределете парфето в хартиените пръстени и поставете портокаловите половинки за няколко часа в хладилник.
  5. Prev5/7Next

    8. За украса на парфето направете шоколадови листенца. Вземете листенца от роза, например, и с помощта на лъжичка нанесете по гърба им разтопен шоколад. Оставете да се втвърди шоколада и след това внимателно отлепете школадовото листо.
  6. Prev6/7Next

    9. Украсете листенцата с перлена сребърна боя.
  7. Prev7/7Next

    10. Поръсете парфето с какао и украсете с шоколадовите листенца.
категория 5/5

За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли