Шоколадово-лешникова паста
Рецепта от: Кирстен Тиболс
1. Поставете лешниците в тавичка, постлана с хартия за печене и ги печете 15-20 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Оставете ги да изстинат за кратко и ги прехвърлете на порции върху чиста кухненска кърпа. Разтрийте лешниците с ръце, за да паднат люспите им.
2. Поставете обелените лешници в мощен блендер или кухненски робот. Смелете ги. Добавете към тях солта и меда и смелете отново. Добавете олиото и разбъркайте отново.
3. Разтопете нарязания шоколад (или шоколадов чипс) в микровълнова фурна или на водна баня, като го разбърквате от време на време.
4. Добавете разтопения шоколад при смлените лешници и разбийте до хомогенност.
5. Пресипете шоколадово-лешниковата паста в стъклени бурканчета с херметическо затваряне. Съхранявайте ги в килер, на тъмно, до 8 седмици.
Продукти
- 425 г сурови лешници
- 1 ч.л. морска сол
- 1 1/2 ч.л. мед
- 1 1/2 с.л. лешниково или фъстъчено олио
- 150 г качествен млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене