1. Поставете лешниците в тавичка, постлана с хартия за печене и ги печете 15-20 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Оставете ги да изстинат за кратко и ги прехвърлете на порции върху чиста кухненска кърпа. Разтрийте лешниците с ръце, за да паднат люспите им.

2. Поставете обелените лешници в мощен блендер или кухненски робот. Смелете ги. Добавете към тях солта и меда и смелете отново. Добавете олиото и разбъркайте отново.

3. Разтопете нарязания шоколад (или шоколадов чипс) в микровълнова фурна или на водна баня, като го разбърквате от време на време.

4. Добавете разтопения шоколад при смлените лешници и разбийте до хомогенност.

5. Пресипете шоколадово-лешниковата паста в стъклени бурканчета с херметическо затваряне. Съхранявайте ги в килер, на тъмно, до 8 седмици.

Продукти

  • 425 г сурови лешници
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1 1/2 ч.л. мед
  • 1 1/2 с.л. лешниково или фъстъчено олио
  • 150 г качествен млечен шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички